studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Afla ce cariera ti se potriveste

Afla ce cariera ti se potriveste

Publicat: 25 Aug 2011 | Vizualizari: 3387

Alegerea carierei potrivite poate fi un demers dificil, mai ales atunci cand te afli la inceput de drum si nu ai repere clare pentru a sti incotro sa o apuci. Cu toate acestea, cu eforturi sustinute, poti descoperi acea cariera care te va implini. Iata cateva ponturi!

Testeaza-ti abilitatile

Daca nu stii ce cariera ti s-ar potrivi cel mai bine si incotro sa te indrepti, este important sa descoperi care iti sunt inclinatiile si ce aptitudini - uneori, ascunse - posezi. Nu ezita sa apelezi la sfaturile unui consilier in cariera care te poate ajuta sa descoperi cel mai potrivit drum pentru tine.

Cere ajutorul prietenilor si al familiei

La fel ca un consilier in cariera, si prietenii ori familia te pot ajuta sa iti descoperi calitati necunoscute pana acum, pe care, odata constientizate, sa incepi sa le dezvolti.

Fa-ti o lista cu prioritati

Ia in considerare tot ceea ce conteaza pentru tine. Valorile proprii, dar si anumite preferinte si cerinte fara de care nu te-ai simti implinit in viitoarea cariera. Pune pe hartie absolut tot ce consideri tu a fi important si relevant pentru o posibila cariera si apoi stabileste o ierarhie. Straduieste-te sa fii cat mai realist si obiectiv: in functie de inclinatiile, calitatile si preferintele personale, gaseste cea mai buna cariera pentru tine.

De pilda, nu urma studii jurnalistice doar pentru ca ti-ar placea sa apari la TV - intreprinde o cautare mult mai profunda de atat inainte de a stabili ca asta este ceea ce iti doresti. Ia in considerare, de asemenea, profitabilitatea unei anumite cariere - domeniul IT este, in mod cert, unul de viitor!

Fa voluntariat

Daca nu reusesti sa iti dai nicicum seama catre ce cariera ar trebui sa te indrepti, testeaza apele! Ai tot timpul din lume sa incerci diverse activitati, in domenii care te atrag, si sa descoperi cu merg lucrurile cu adevarat in interiorul acestora. Ce poti face pentru a testa cat mai multe cariere?

Una dintre cele mai bune optiuni este voluntariatul. ONG-urile sunt din ce in ce mai numeroase, prin urmare nu ar trebui sa iti fie foarte dificil sa gasesti cel putin unul a carui activitate sa ti se potriveasca. De asemenea, nu ignora nici posibilitatea de a avea joburi de vara ori temporare in cele mai diverse domenii de activitate.

Autor: Dana Saporan

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00