studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Alt an universitar, aceeasi problema: locurile la camin, insuficiente pentru toti studentii de la stat

Alt an universitar, aceeasi problema: locurile la camin, insuficiente pentru toti studentii de la stat

Publicat: 26 Sep 2013 | Vizualizari: 929

Inceputul noului an universitar este foarte aproape, iar in aceasta perioada, studentii au inceput goana dupa locurile de cazare in camine. Situatia din acest an cu privire la locurile de cazare de la stat intampina aceleasi probleme ca si in anii anteriori. Chiar si in conditiile in care confortul din camine este destul de scazut, iar taxele per camera, din ce in ce mai mari, locurile de la stat nu ajung pentru toti studentii.

In 1 octombrie, se da startul unui nou an universitar. Pana atunci, toti studentii sunt nevoiti sa isi gaseasca un loc de cazare, indiferent ca este in camin sau intr-un spatiu inchiriat. Cu toate ca marea bataie pe locuri se da in camine, locurile sunt, si in acest an, insuficiente. Oferta universitatilor de la stat, cu privire la cazarea in camine, acopera doar 50% din cererea studentilor, relateaza adevarul.ro

In aceste conditii, jumatate dintre studentii care vor studia la buget sunt nevoiti sa se reorienteze catre un spatiu in chirie, care-i va obliga sa scoata din buzunar sume incadrate intre 100 si 200 de euro, in functie de oras, zona si conditii.

Autor: Daniela Ganciu
Foto: Eclujeanul.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00