Camere video ieftine, alegerea la indemana tututor studentilor
3/38430
calendar_month 27 Feb 2017, 00:00
Intotdeauna, studentii sunt atrasi de aventuri si de dorinta arzatoare de a descoperi si de a explora locuri noi. Vacantele la munte, sporturile extreme, cum ar fi ciclismul montan, snowboard-ul sau ski-ul, dar si cunoasterea mediului marin se inscriu in topul preferintelor acestora.

Tineri, energici, plini de adrenalina, acestia sunt mereu in cautarea de noi experiente si isi propun sa imortalizeze imagini uimitoare si peisaje luxuriante. Pentru a-si indeplini aceste obiective, studentii sunt intr-o cautare perpetua de noi tipuri de camere video ieftine, care sa le ofere dotari tehnice de ultima ora la cele mai mici preturi.

Dispozitivele de filmat au inregistrat, de-a lungul timpului, o evolutie fulminanta, adesea, performantele lor intrecand limitele imaginarului.

Tinta oricarui pasionat de film este de a avea un aparat care sa surprinda imagini de o calitate imaculata, profunzimea miscarilor, cat si emotiile traite.

Pentru a trece la nivelul urmator, camerele video performante ce pot fi achizitionate la preturi avantajoase furnizeaza imagini HD sau FULL HD.

Desi nu se pot bucura de camere ce ofera imagini in format Ultra HD sau 4K, studentii pot cumpara camere video ieftine de marca, care sa ofere imagini in format HD sau Full HD. Continutul video HD permite inregistrarea si redarea momentelor speciale din viata noastra la o rezolutie maxima. Aparatele video HD sau Full HD dispun de un zoom optic si un zoom digital. In acest fel, lentilele lor sunt folosite pentru a focaliza mai bine subiectul, dar si pentru a redimensiona imaginea, astfel incat sa fie redata cu maxima precizie.

Cum alegem o camera video ieftina, dar cu performante maxime?

Magazinele specializate comercializeaza o gama larga de aparatura de filmat, cu tehnologii de ultima ora. Insa performantele pe care le ofera nu sunt intotdeuna, in concordanta cu pretul scazut.

Asadar, in momentul in care se doreste achizitia unui asemenea obiect, este de preferat ca orice student sa tina cont de o serie de factori primordiali.

Un prim factor tine de comportamentul camerei in conditii de luminozitate slaba (se masoara in lux). Cu cat valoarea luxilor este mai mica, se pot obtine imagini splendide, la un standard inalt, in conditii unei lumini slabe. Pentru o captare optima a unor imagini statice performante, se recomanda o verificare prealabila a rezolutiei, astfel incat sa nu mai fie nevoie de un aparat foto aditional.

Specialistii recomanda un zoom optic de 15-20 ori si un zoom digital ideal de 300-350 ori.

Un alt element de care trebuie tinut cont este durata de functionare a bateriei. Acest aspect este vital, deoarece face diferenta intre a pleca acasa cu cele mai tari imagini dintr-o aventura de neuitat sau de a ramane dezamagit de investitia facuta. De aceea, in momentul in care se alege camera video ideala, se va tine cont de frecventa folosirii zoom-ului, durata inregistrarii, oprirea sau pornirea constanta a acesteia, care pot reduce, semnificativ, durata de viata a bateriei.

Totusi, studentii nu trebuie sa se limiteze doar la aceste trei aspecte, doarece mai sunt si alte elemente care pot face diferenta, cum ar fi designul, ecranul de comanda tactic sau posibilitatea de conectare la WIFI.

Indiferent ca opteaza pentru camere video ieftine compacte sau semiprofesioniste, acestea ii vor insoti pretutindeni, in toate calatoriile lor.Cu ajutorul lor, amintiri pretioase sunt impartasite cu usurinta intregii familii, iar inregistrarile se pot stoca in albume!