Caminul C5 din campusul "Titu Maiorescu" din Iasi, inchis si anul acesta
3/30996
calendar_month 17 Sep 2013, 00:00
Caminul C5 din campusul "Titu Maiorescu" din Iasi va ramane inchis si anul acesta, desi lucrarile de renovare au inceput inca din anul 2010. Astfel, studentii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, careia ii apartine acest camin, vor trebui sa caute si anul acesta cazare in alte parti.

Reprezentantii universitatii au declarat ca nu au reusit sa finalizeze lucrarile de reabilitare deoarece bugetele de investitie au fost reduse drastic, asa ca institutia de invatamant a trebuit sa isi acopere toate cheltuielile din banii proprii.

"Se intampla multe lucruri cu caminul C5, unele cum vrem noi, dar multe nu. Cum totul se face exclusiv cu fonduri de la bugetul de stat, inca asteptam raspunsul la solicitarile noastre de a se aloca fonduri", a declarat Bogdan Eduard Plescan, directorul general administrativ al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Directorul general administrativ a precizat, de asemenea, ca spera ca lucrarile sa fie finalizate insa anul viitor.

"Cred ca exista sanse reale ca lucrarile sa fie gata pana anul viitor, dar nu pot sa garantez acest lucru. Din punct de vedere al duratei, daca am fi primit finantarea integral, puteau fi gata in cel mult doi ani pentru ca reabilitarea unui camin dureaza cam un an si jumatate", a adaugat Plescan.

Sursa foto: enational.ro
Autor: Ana Ionescu