studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Cat a ajuns sa coste un loc de camin in orasele universitare

Cat a ajuns sa coste un loc de camin in orasele universitare

1/160964
calendar_month 26 Sep 2013, 00:00
In pragul unui nou an universitar, cand cei mai multi studenti sunt in goana dupa prinderea unui loc de cazare in camin, universitatile de stat au majorat taxele in mai multe centre studentesti din tara. Afla cat trebuie sa platesti, incepand de la 1 octombrie 2013, pentru un loc in camin!

Oferta universitatilor de stat in privinta locurilor de cazare in camin este mai mica decat numarul studentilor solicitanti, insa acest lucru nu a oprit multe centre universitare sa-si mareasca taxele de cazare, cu cateva zile inainte de inceperea noului an academic.

Astfel, studentii care au norocul de a prinde un loc in caminele iesene ale Universitatii Cuza vor scoate din buzunar intre 120 si 275 de lei pe luna, iar cei clujeni, care se vor caza in caminele universitatilor de stat, vor fi nevoiti sa plateasca intre 80 si 280 de lei, lunar.

In ciuda tarifelor mari, si caminele private sunt ocupate aproape in totalitate. Reprezentantii acestora sustin ca au un grad de ocupare de peste 90%, chiar daca taxele sunt cuprinse intre 250 si 600 de lei, pe luna.

Foto: Gds.ro