Cazare studenti: Cu cat se vinde la negru un loc in camin?
3/34760
calendar_month 23 Sep 2014, 00:00
Suntem in ultima saptamana de vacanta. Campusurile studentesti sunt tot mai populate de studenti care se pregatesc de cazarea in caminele facultatilor. In principiu, la repartizarea locurilor in camin au prioritate studentii admisi pe locurile de la buget, cei cu medii mari de admitere sau anuale.

Desi au dreptul sa locuiasca la camin, intrunind toate conditiile si primind camera, sunt studenti care aleg sa locuiasca in alta parte, dar, in loc sa refuze locul repartizat spre a fi redistribuit catre un alt student, aleg sa il vanda. Cum? La negru. Anunturile si negocierile pentru un loc in camin au loc mai noi pe Facebook, informeaza Yahoo News.

Studentii care nu au prins loc se arata an de an dispusi sa il "cumpere" fara a se gandi ca locuiesc acolo in mod fraudulos. Asadar, in functie de confort, un loc untr-o camera de camin, desi poate avea chiar si 4-5 paturi, ajunge sa coste intre 300 si 650 de euro. Se pare ca cele mai ieftine locuri sunt in complexul Leu, la caminele Facultatii de Electronica. In schimb, in Regie, locurile din camine se cumpara chiar de la administrator si variaza intre 500 si 600 de euro, avand baie proprie.

Andreea Catan
Foto: ideiromanesti.ro