studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Cazarea pentru noul an universitar: in Iasi cresc usor preturile

Cazarea pentru noul an universitar: in Iasi cresc usor preturile

1/158668
calendar_month 22 Aug 2013, 00:00
Chiar daca mai sunt cateva saptamani pana la debutul noului an universitar, in Iasi deja se cunosc preturile aproximative pentru cazarea studentilor. Pentru un loc de cazare intr-un camin renovat, preturile cresc usor fata de anul trecut, dar vor fi si studenti care vor trebui sa-si gaseasca singuri cazare, din cauza numarului mic de locuri in anumite camine.

La Universitatea "Al. I. Cuza" vor fi disponibile 6100 de locuri de cazare in trei campusuri si in doua camine cu regim hotelier. In functie de utilitatile din camine si de numarul de persoane din camera, un loc de cazare va costa intre 100 si 250 de lei. Doar in Campusul Codrescu va exista o majorare a preturilor de cazare, deoarece camerele au fost renovate in aceasta vara.

La hotelurile studentesti din Iasi, pretul de cazare in noul an universitar va fi de cel putin 400 de lei pe luna.

Studentii care nu vor prinde un loc intr-o camera de camin pot inchiria un apartament in Iasi. Preturile difera in functie de zona, dar si de facilitatile puse la dispozitie. De exemplu, in Copou, un apartament de 2 camere va costa intre 200 si 250 de euro. Preturile cresc pana la 400 de euro spre Piata Unirii, dar scad in zona Alexandru cel Bun, unde studentii vor plati intre 150 si 250 de euro.

Sursa foto: barfadeiasi.ro
Citeste si
Admitere septembrie 2013: cand incep inscrierile la facultate

Europa de Est, un nou punct de atractie pentru studentii straini

De ce nu ar trebui sa te sperie studiul la o universitate din Marea Britanie