Concurenta mare la inscrierea in caminele UBB Cluj-Napoca
3/31048
calendar_month 25 Sep 2013, 00:00
Aproape 15.000 de boboci se "bat", alaturi de cei din anii mai mari, pentru unul din cele 5.216 locuri de cazare in camine puse la dispozitia lor de conducerea Universitatii Babes-Bolyai (UBB), informeaza Monitorul de Cluj.

Astfel, potrivit informatiilor furnizate, ieri, de UBB, cele 16 camine ale universitatii pot asigura cazarea unui numar de 5.216 studenti si 300 doctoranzi. Majoritatea unitatilor de cazare (13 la numar) se afla in complexul din strada Hasdeu, in timp ce alte doua camine sunt pe Teodor Mihali si unul pe strada Pandurilor.

Criteriul principal pentru a obtine un loc in camin este media obtinuta anul anterior, in timp ce "bobocii" sunt repartizati pe baza mediei de la examen. Studentii care vor sa beneficieze de cazare la preturi mici trebuie sa depuna o cerere la facultate, iar cei care solicita un loc pe caz medical sau social trebuie sa ataseze cererii si un dosar cu actele prevazute in Regulamentul cadru de cazare.

Potrivit UBB, in camine accesul la internet este gratuit, iar studentii au la dispozitie televizoare pe holuri, spalatorii, o sala de tenis de masa si o sala de forta.

Sursa foto: stiridecluj.ro