studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Conditii de incalzire ultramoderne in caminele iesene

Conditii de incalzire ultramoderne in caminele iesene

1/159744
calendar_month 09 Sep 2013, 00:00
Studentii ieseni de la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" care vor fi cazati in anul universitar 2013-2014 in caminele din campusul Tudor Vladimirescu vor avea parte de conditii moderne de cazare, datorita priectului de reabilitare prin care trec, inclusiv de un sistem de incalzire ultramodern care le permite reglarea temperaturii direct din calculatorul personal.

Ultima faza a proiectului de reabilitare a campusului "Tudor Vladimirescu" din Iasi, in valoare de 17 milioane de euro, presupune instalarea unor electrovalve speciale la calorifere, a caror temperatura va putea fi reglata din mouse, direct de pe calculator. Studentii cazati la camin vor putea schimba temperatura caloriferului direct de pe un cont personal special creat pe o interfata legata la electrovalve.

Reprezentantii institutiei sustin ca acest sistem de incalzire modern este eficient si economic, contribuind, in timp, la scaderea consumului si la combaterea pierderilor inutile de caldura. Sistemul de incalzire ar putea functiona in campus din aceasta iarna.

Autor: Daniela Ganciu
Foto: Citynews.ro