studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Cum iti determini colegul de camera sa nu iti mai consume mancarea

Cum iti determini colegul de camera sa nu iti mai consume mancarea

1/102761
calendar_month 15 Apr 2011, 00:00
Cu putin noroc, stai in camin, dar nu te-ai confruntat pana acum cu astfel de probleme. Cu toate acestea, exista multi alti caministi nefericiti care au avut parte, cel putin o data, de cel putin un coleg de camera care se servea din mancarea lor. Ce-i de facut, in aceasta situatie? Iata cinci ponturi!

1. Analizeaza situatia

In cazul in care te confrunti cu un coleg de camera care iti consuma mancarea si/sau, si mai rau, isi permite sa „imprumute” si alte lucruri care iti apartin, este important sa stabilesti niste reguli si limite cat mai repede posibil. Ideal ar fi sa o faci „de la prima abatere”, dar chiar daca i-ai permis sa continue astfel, nu ezita sa ai o discutie lamuritoare cat mai curand.

Explica-i, de pilda, ca nu te deranjeaza sa iti consume mancarea atata timp cat cere voie si cumpara si el/ea de-ale gurii, atunci cand este nevoie, dar ca nu este deloc in regula sa iti foloseasca lucrurile personale (cum ar fi hainele). Apoi, intreba-l/o daca ar vrea si el/ea sa stabileasca niste limite de acest tip in ceea ce te priveste, pentru a nu parea ca ii aduci acuzatii/reprosuri.

2. Pune etichete
Daca discutia lamuritoare nu da rezultate, treci la nivelul urmator: pune etichete pe toate alimentele care iti apartin si aseaza-le departe de produsele colegului mancacios. Astfel, va deveni foarte clar care sunt alimentele cui, iar el/ea nu va mai avea nicio scuza.

3. Pune intrebari
O alta metoda eficienta de a pune capat furtului este aceea de a incepe sa pui intrebari deranjante. Apeleaza la unele de tipul „Nu imi gasesc ciocolata – a vazut-o careva?” sau „Cand ti-ai cumparat un tricou identic cu al meu?”.

4. Scarbeste-l
O metoda extrema, dar eficienta, este aceea de a-i starni scarba colegului de camera pofticios/mancacios/furacios. Linge gura sticlei de lapte, tuseste deasupra preparatelor gustoase de la mama in prezenta colegului si roaga-te ca acesta sa fie scarbit instant (asa ar trebui, in mod normal). Daca nu, pune-ti mancarea in locuri mai putin placute, cum ar fi sub maldarul de haine murdare. Sa vedem daca mai are curajul sa se serveasca din ea!

5. Incuie mancarea

In cele din urma, daca nimic altceva nu functioneaza, fa rost de o cutie cu cheie, un minifrigider sau orice altceva care se poate incuia si pune-ti mancarea acolo. Colegul tau chiar nu va mai avea ce face (decat sa iti vaneze cheia... asa ca ascunde-o bine!).


Dana Saporan - editor Studentie.ro