studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Cum sa incepi semestrul in forta

Cum sa incepi semestrul in forta

1/182721
calendar_month 29 Sep 2014, 00:00
Daca ai o idee, chiar si vaga, despre cum poti sa incepi semestrul in forta, problema este pe jumatate rezolvata. Foarte important este, insa, sa le si poti pune in practica. Tine minte ca efectele alegerilor pe care le faci la inceput de an universitar te vor urmari pe o perioada indelungata. Si totusi, incotro ar trebui sa-ti indrepti eforturile? Iata cateva sfaturi utile de la Studentie.ro!
Fa-ti propriul time management
Gestionarea timpului poate fi provocarea majora din timpul studentiei. Gaseste o metoda eficienta si pune-o in aplicare chiar din acest moment. Poti incepe prin scrierea orarului si umplerea ferestrelor cu activitati fie recreative, fie studiu, fie... un job part time, de ce nu?
Inscrie-te la un curs in afara facultatii
Niciodata nu este bine sa te limitezi la ce ti se ofera. Inscrie-te la un curs dintr-un domeniu care iti place si incearca sa nu lipsesti. Esti student la economie, dar ai o pasiune pentru film? Inscrie-te la un curs de regie, actorie sau scenaristica. Chiar daca nu te vei dezvolta in acest domeniu, nu ai idee cat de mult te va ajuta si iti va descoperi laturi nebanuite pana acum.
Mergi la cat de multe seminarii si cursuri poti
La fiecare inceput de semestru, profesorii prezinta metodologia de lucru pentru perioada ce urmeaza. Atunci vei afla cat de mult inseamna prezenta la curs si seminarii, cat de mult conteaza predarea proiectului la timp si participarea cu intervenii in timpul orelor. Ia aminte la toate aceste amanunte si incearca sa le respecti in totalitate si sa-ti organizezi un program dupa care sa functionezi zilnic.
Cere detalii suplimentare
Nu strica sa ceri detalii suplimentare atunci cand nu ai inteles ceva. Fie intrebi chiar cand se discuta subiectul cu pricina, fie astepti sa se termina ca sa profiti din plin de atentia si disponibilitatea profesorului. Fiecare profesor va aprecia mai devreme sau mai tarziu eforturile tale ca student si acest lucru se va vedea cu siguranta in nota finala.

Tu ce planuri ai ca sa incepi semestrul in forta?

Andreea Catan
Foto: pappasimmigration.com