Cum sa inveti eficient in serile tarzii de toamna
3/39063
calendar_month 26 Sep 2022, 00:00
Exista o adevarata dezbatere privind momentul in care este cel mai bine sa studiezi. Unii sustin ca pasarile matinale sunt cele care reusesc sa prinda viermele metaforic, in timp ce altii sustin ca pasarile de noapte sunt cele mai inteligente. Cu toate acestea, studiile stiintifice au aratat ca mintea umana este cea mai creativa la sfarsitul zilei.

Multe persoane sunt de acord cu faptul este mai usor sa te concentrezi la studiu dupa apusul soarelui, atunci cand totul se linisteste si iti poti auzi propriile ganduri. Insa, chiar si persoanele care sunt matinale, sunt nevoite sa invete seara daca au cursuri dimineata. Prin urmare este important sa iti creezi toate conditiile necesare pentru a studia eficient in serile tarzii de toamna. Iata cum iti poti usura munca pentru a invata mai usor.

1. Creeaza spatiul perfect pentru studiu

Un coltisor mic din camera este tot ceea ce ai nevoie. Fie ca ai o masa sau un birou, creeaza acolo locul de studiu perfect pentru serile tarzii de toamna. Amenajeaza micul locusor astfel incat sa-ti creeze placere sa stai acolo si sa inveti. Spatiul trebuie sa fie aerisit, sa nu fie incarcat cu multe rechizite sau materiale de studiu si sa ai la dispozitie loc pentru a sta relaxat la masa.

Este important sa ai doar laptopul, cartile de studiu si agenda, astfel incat orele de studiu sa fie placute, fara intreruperi sau incarcari emotionale.

2. Achizitioneaza o lampa de studiu

De pe birou nu trebuie sa-ti lipseasca lampa de studiu. Alege o lampa LED / cu incarcare wireless, care poate crea nu doar o ambianta placuta, dar te ajuta sa iei notite la orele tarzii si sa iti incarci, in acelasi timp si telefonul. Daca nu stii de unde sa achizitionezi una, iti recomandam gsmnet.ro.

3. Ia o pauza

Chiar daca studiezi noaptea este important sa iei cate o pauza. Ideal este ca la fiecare 60 de minute de studiu sa faci o pauza de 10 minute. In acest fel mintea ta se va relaxa si apoi te vei putea concentra mai bine la urmatoarele lectii.

4. Stai departe de pat

Poate parea o idee buna sa te urci pe pat si sa te faci comod, dar acesta este modul sigur pentru a abandona studiul in favoarea unui film sau de a adormi rapid. Nu studia niciodata in pat, dupa lasarea intunericului, cand dorinta de procrastinare este mult mai mare.

5. Evita cinele grele

Cinele grele te vor face sa fii somnoros si nu te vei mai putea concentra la studiu. In locul unei cine grele alege o cina usoara, precum o salata sau legume fara ulei. Te vei simti mai energic si te vei putea concentra mai bine.

6. Alege gustari sanatoase

Daca iti place sa rontai in timp ce studiezi, alege gustari sanatoase precum fructele, alunele sau nucile.

7. Fa-ti un ceai si pune-ti muzica favorita

Evita cofeina. Bea in schimb un ceai sau o limonada preparata in casa. Te va hidrata si te va ajuta sa te concentrezi mai bine. Daca nu iti place linistea, alege o muzica pe care poti studia fara sa iti afecteze concentrarea.