studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Cum sa obtii note mari la facultate?

Cum sa obtii note mari la facultate?

Publicat: 11 Apr 2014 | Vizualizari: 3278

Deja ti-ai dat seama cam cum sta treaba la facultate avand in vedere ca mai sunt doua luni si intri in cea de-a doua sesiune a vietii tale de student. Stii care sunt asteptarile profesorilor, ce pondere au prezentele si activitatea ta la cursuri si seminarii. Si daca tot se apropie perioada in care trebuie sa predai proiecte si sa te pregatesti de examene, iata cateva sfaturi ca sa ai note mari la sfarsit de sesiune.

Mergi la cat mai multe cursuri/ seminarii

Profesorii apreciaza prezenta la cursuri si seminarii si iti tin minte figura, mai ales daca esti si activ. Si, iti spun din proprie experienta, nu trebuie neaparat sa vorbesti pe subiect, important e ca el sa tina minta ca ai fost prezent si ca ai vorbit, nu conteaza ce!

Faptul ca mergi la cursuri nu are cum sa-ti dauneze. Poate parea ceva evident, insa faptul ca esti prezent nu poate decat sa te ajute pe parcurs. Acest lucru iti garanteaza ca vei intelege mai usor materia si nu vei citi informatiile pentru prima data inainte de examen. Pe multe le vei sti deja si nu va fi nevoie decat sa le recapitulezi.

Cere ajutorul profesorilor

Profesorii sunt mai saritori in oferirea ajutorului catre studentii pe care ii intalnesc des, pentru ca ii percep ca interesati de materia pe care o predau. Nu te sfii sa intrebi ceva ce nu stii, pentru ca ei sunt acolo ca sa te invete, asa ca profita.

Solicitarea informatiilor suplimentare te vor ajuta sa intelegi mai usor cursurile si , cu siguranta, iti vei largi orizontul de cunoastere, iar la examen vei avea o lucrare mai buna decat a altor colegi care se multumesc cu ce li se preda in timpul celor 2 ore de curs sau chiar nu vin deloc.

Ia-ti notite la cursuri

Chiar daca ti-ai tiparit manualul de curs, nu strica sa iti iei si notite pentru ca sunt anumite informatii pe care este posibil ca profesorul sa nu le fi cuprins in carte, cum ar fi expunerea teoriei in exemple de actualitate. Te vor ajuta foarte mult la intelegerea materiei si la conturarea proiectelor si eseurilor la examene.

De asemenea, un sfat bun este si sa citesti materia predata in fiecare seara timp de 10 minute. Stiu ca ultimul lucru pe care ti l-ai dori sa-l faci seara, dupa o zi plina, insa putina recapitulare zilnica iti va intipari si mai bine in minte informatiile.

Nu lasa totul pe ultima suta de metri

Teme proiectului si deadline-urile sunt stabilite cu multe saptamani inainte de ziua predarii, in asa fel incat sa ai timp si sa nu te aglomerezi. Nu lasa proiectele sau invatatul cu o zi inainte, pentru ca nu vei face decat sa intri in disperare din cauza presiunii timpului si a stresului si nu vei reusi sa retii mare lucru.

Care este metoda ta pentru a lua note mari la facultate?

Andreea Catan

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00