Cum sa te intelegi chiar si cu cei mai dificili colegi de camera
3/31174
calendar_month 11 Oct 2013, 00:00
Atunci cand esti student, nu-ti poti alege mereu caminul in care stai sau colegii de camera. Esti adesea la mana sortii, dar mai ales la cea a persoanelor care fac repartizarile de cazare in camin. Daca ai ghinionul sa nimeresti in camera cu persoane dificile, este indicat sa ai la indemana cateva trucuri pentru a-ti consolida relatia cu ele, astfel incat sa pastrezi armonia in camera in care vei sta cel putin un an de zile!

Abordeaza in discutii subiecte de interes pentru el!

Colegul de camera este o persoana dificila, care pare greu de abordat intr-o conversatie? Sparge barierele de comunicare dintre voi si ajuta-l sa fie mai deschis, abordand un subiect din sfera lui de interes. Urmareste-i comportamentul si obiceiurile cateva zile la rand, vezi care sunt pasiunile lui - muzica, filmele, sportul, lectura etc. - si incepe o conversatie pe marginea lor. Va fi mult mai dornic sa discute si sa se apropie de tine, daca-i dai de inteles ca aveti interese comune!

Respecta-i intimitatea si programul de somn!

Este recomandat ca atunci cand stai cu cineva in camera, sa nu-i dai motive pentru a te displacea mai mult decat, probabil, o face deja. Pentru a mentine o relatie cat de cat echilibrata cu colegul dificil, ai grija sa-i respecti tabieturile si intimitatea, in aceeasi masura in care o face si el. Este un semn de respect, dar si un pas inainte in consolidarea relatiei cu el, intrucat va aprecia eforturile tale.

Mentine ordinea si curatenia in camera!

Pastreaza curatenia in camera si nu-i invada niciodata spatiul cu lucrurile tale, intrucat iti vei compromite sansele de a lega vreo relatie cu el, mai ales daca este obsedat de ordine.

Fa compromisuri: mai lasa de la tine!

Nu esti intotdeauna de acord cu el, te mai calca pe nervi din cand in cand si iti vine sa izbucnesti, dar iti aduci repede aminte ca esti nevoit sa convietuiesti zilnic cu el, in cativa metri patrati, de aceea, te abtii in a te lansa in conflicte. Nu uita ca orice tip de relatie - de amicitie, iubire sau prietenie - se bazeaza, pana la urma, pe ideea de compromis, iar cea cu colegul tau de camin sau camera nu face exceptie de la aceasta regula.

Mai cunosti si alte metode prin care sa intri mai usor in gratii unui coleg dificil de camera sau camin?

Sursa foto: huffingtonpost.com