Cum sa te pregatesti pentru facultatea de medicina
2/24014
calendar_month 03 Aug 2011, 00:00
Medicina este o facultate pe care o urmeaza in general cei care sunt atrasi de ideea de a ajuta si de a lucra cu oamenii, cei care au suficient sange rece pentru a efectua operatie, cei care dispun de o memorie suficient de mare pentru a invata sute de pagini pentru o un singur examen si care inteleg foarte bine chimia si anatomia. Daca ai dat examen si ai fost admis la facultatea de medicina, iata la ce sa te astepti si cum sa te pregatesti.

Economiseste bani

Chiar daca ai intrat la locurile platite de stat, trebuie sa stii ca nu vei avea la dispozitie, in mod gratuit, manualele, trusa medicala sau halatul de doctor. Acestea trebuie sa ti le achizitionezi din banii tai, iar preturile nu sunt deloc mici. Cartile pentru un singur semestru pot sa te coste, in cel mai bun caz, 1000 de ron, dar de cele mai multe ori se intampla ca pretul sa sara cu mult peste aceasta suma.

De asemenea, trebuie sa iti cumperi halat si papuci de clinica (100 ron), stetoscop (intre 20 si 400 ron), tensiometru (intre 80 si 500 ron), dar si o trusa de disectie care incepe de la 80 ron. In plus, pentru ca timpul nu iti va permite sa ai un job, nici macar unul part-time sau colaborare, va trebui cel mai probabil sa te bazezi pe banii parintilor pana la finalul studiilor.

Schimba-ti obiceiurile


Atunci cand esti student la facultatea de medicina, trebuie sa stii ca nu iti mai ramane prea mult timp pentru hobby-uri, iesiri cu prietenii sau nopti pierdute in club. Daca vrei sa inveti asa cum trebuie si sa te concentrezi asupra medicinei, este necesar sa iti stabilesti prioritatile. De asemenea, noptile in care dormi mai mult de 10 ore vor ramane o amintire frumoasa - cursurile si timpul necesar pentru studiu iti vor reduce semnificativ timpul se somn.

Pregateste-te sa vezi sange

Daca esti o persoana cu sange rece, nu vei avea mari probleme, insa in cazul in care nu esti obisnuit cu cadavre, disectii si organe care zac pe o masa de operatie, ar fi bine sa incepi sa te obisnuiesti cu ideea pentru ca fie ca vrei, fie ca nu, aceste lucruri vor fi foarte frecvente in facultatea de medicina... la fel si glumitele aferente venite din partea colegilor.

Gaseste-ti un loc linistit


In cazul in care trebuie sa stai cu chirie, ar fi bine sa optezi pentu o zona linistita, in care sa nu fii deranjat de muzica data la maxim, de scandaluri sau de caini care latra. Linistea este esentiala pentru asimilarea informatiilor si asa dificile.

Autor: Ana-Maria Dragota