studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Esti pregatit sau nu pentru un nou an universitar

Esti pregatit sau nu pentru un nou an universitar

Publicat: 27 Sep 2012 | Vizualizari: 1465

Noul an universitar si-a deschis deja portile pentru o buna parte dintre studenti. Indiferent daca ai intrat deja in focuri sau te mai bucuri de ultimele zile de vacanta, este important sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie pentru a incepe anul universitar cu dreptul.

Inceputul de an universitar aduce dupa sine o intreaga invalmaseala de lucruri si de evenimente. In special daca esti boboc, iti poate fi dificil sa iti dai seama daca te-ai pregatit cum se cuvine pentru facultate. Pentru a fi sigur ca ai totul pus la punct, iata ce nu ar trebui sa lipseasca din "artileria" pentru noul an:

Harta

De ce ai avea nevoie de o harta la inceput de an universitar? Daca esti student in primul an, te vei prinde rapid de ce: in cele mai multe cazuri, cursurile nu se tin intr-o singura cladire; ba mai mult, au loc in cladiri imprastiate in tot orasul si, fara o harta pe care sa iti fi notat in prealabil unde sunt respectivele imobile, risti sa te ratacesti si sa nu mai ajungi la primele cursuri. O harta a autobuzelor, troleibuzelor, tramvaielor ori a metroului, dupa caz, iti va fi si ea necesara, pentru a sti ce masina trebuie sa iei, de unde sa o iei si cate statii ai de parcurs pentru a ajunge la destinatie.

Rechizite

Suna ca la scoala, insa este chiar important sa fii pregatit cu toate ustensilele de care ai nevoie la facultate de la bun inceput. In cel mai rau caz, un caiet studentesc sau o mapa cu foi A4, plus macar un pix nu ar trebui sa iti lipseasca din arsenal. Pe restul le poti lua pe parcurs, in functie de necesitati.

Manuale si carti

Omul destept isi face vara sanie... Ai prins ideea: varianta ideala, la inceput de facultate, este sa stii deja macar partial ce manuale iti vor fi necesare si ce carti vei avea de lecturat in primul semestru. Astfel de informatii pretioase poti obtine din timp de la studentii din anii mai mari. Si vei descoperi ca ideea este cat se poate de nimerita cand toti colegii tai se vor buluci sa faca rost de aceleasi carti (in numar insuficient, evident) pe care tu le ai deja!

Tinute de facultate

Ce-i drept, la facultate nu ai nevoie de uniforma. Insa ideal ar fi sa nu te imbraci ca atunci cand iesi in club! In prima zi, mai ales, nu ar strica sa adopti o tinuta profi - pune macar o camasa frumos calcata pe tine si un sacou, chit ca in partea inferioara a corpului ai blugi.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-03 00:00:00