studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Fa-ti programul odata cu inceperea facultatii

Fa-ti programul odata cu inceperea facultatii

Publicat: 08 Sep 2011 | Vizualizari: 3835

Una dintre cele mai neplacute probleme, ivite odata cu inceperea unui nou an universitar, este lipsa suficienta a timpului liber pentru distractie. Mai mult decat atat, te poti trezi ca nu reusesti nici macar sa duci la bun sfarsit sarcinile impuse de facultate! Cum iti faci, asadar, programul pentru a avea timp de toate? Descopera in continuare!

1. Apeleaza la liste To Do

In mod normal, o lista To Do pe care sa treci tot ceea ce ai de facut intr-o zi, saptamana, luna ar trebui sa fie indeajuns. Insa, daca sarcinile tale acopera o serie de domenii si perioade diferite, poate nu ar strica sa te organizezi apeland la mai multe liste To Do. De pilda, poti crea o lista pentru treburile casnice, una pentru viata academica si una pentru cea sociala.

2. Imparte fiecare sarcina in task-uri mai marunte

Atunci cand una dintre sarcinile tale de pe lista To Do este sa termini un proiect complex pana la data X, te poti panica foarte usor. Cheia succesului? Imparte sarcina respectiva in task-uri mai marunte, realizabile. De pilda, propune-ti, intr-o prima faza, sa citesti anumite carti, apoi sa treci la sursele electronice, etc. Stabileste-ti propria impartire, in functie de ceea ce descoperi ca functioneaza cel mai bine pentru tine.

3. Stabileste prioritatile

Chiar daca te coplesteste numarul de sarcini trecute pe listele To Do, la o analiza mai atenta vei descoperi ca nu toate sunt la fel de urgente. Stabileste care sunt prioritatile si ocupa-te de ele! Daca descoperi ca doua sarcini sunt la fel de importante, ia in considerare si alte aspecte - de pilda, intre participarea la un eveniment social si sustinerea unui examen partial, ratarea careia dintre cele doua consideri ca te-ar afecta in cea mai mare masura?

4. Fixeaza-ti termene limita proprii

Independent de termenele fixate de profesori, prieteni, parinti, etc., stabileste-ti si tu deadline-uri proprii, in special daca realizezi o anumita sarcina pe bucati. Nu uita, bineinteles, sa te motivezi cu ajutorul unei recompense: de fiecare data cand duci ceva la bun sfarsit, rasfata-te!

Autor: Dana Saporan

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00