studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Facultate: ce trebuie sa iei cu tine cand pleci la studii in alt oras

Facultate: ce trebuie sa iei cu tine cand pleci la studii in alt oras

1/156647
calendar_month 22 Iul 2013, 00:00
Felicitari, ai intrat la o facultate buna din alt oras, iar planul tau se pare a dat roade! Totusi, in ultima perioada, euforia succesului a fost inlocuita de grijile inerente care au aparut odata cu gandul mutarii: "cum ma voi descurca?", "oare voi face fata singur/a?", "ce sa-mi iau la mine pentru a-mi fi mai usor?".

Daca la primele intrebari iti vei da singur/a raspunsul, la ultima Studentie.ro iti vine in ajutor! Iata o lista de lucruri pe care trebuie sa le iei cu tine atunci cand pleci la studii in alt oras.

Lucruri pentru camera

Indiferent ca vei locui cu chirie sau in camin, camera in care iti vei petrece urmatoarea perioada de timp va fi dotata doar cu minimul necesar. De aceea, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri cu care sa vii de acasa pentru a obtine confortul necesar si pentru a o transforma in urmatoarea ta "casa". Pune toate aceste obiecte in cutii mai mici, intrucat nu toate locatiile vor fi dotate cu lift si astfel cutiile mari vor fi mai greu de carat pe scari.

1. Lenjerie de pat

Afla dimensiunea patului si adu cu tine cateva cearseafuri, o pilota si o perna sau chiar doua. Nu uita sa aduci si o patura de care vei avea nevoie in zilele mai friguroase. Ideal ar fi sa cumperi si o cutie de plastic pe care sa o asezi sub pat, pentru depozitarea lenjeriei de care nu te folosesti.

2. Vesela

Nu vei avea nevoie de o intreaga bucatarie, dar cateva obiecte iti vor fi necesare. In primul rand vei avea nevoie de doua cani si doua pahare. Apoi doua cutite, unul mare si unul mic, doua furculite si doua linguri. Nu uita de doua lingurite. Trebuie sa aduci doua in cazul in care pierzi, spargi sau imprumuti unul din obiecte.

La fel de utile iti sunt cateva recipiente din plastic unda sa iti tii condimentele si lichidele care te ajuta in bucatarie.

3. Filtru de cafea

Acest aparat iti va fi deosebit de util in zilele si noptile lungi din sesiune!

4. Stecher

Cu cat mai multe prize cu atat mai bine. Nicio camera nu va fi dotata cu un astfel de obiect, asa ca nu uita sa ti-l aduci.

5. Plante de camera

Nu strica sa ai unul sau doua ghivece cu plante care sa iti infrumuseteze camera!

6. Frigider

In cazul in care vei alege sa stai cu chirie sau in gazda vei avea toate sansele sa nu trebuiasca sa iti aduci un frigider. La camin insa, un astfel de obiect electrocasnic este inevitabil.

7. Feon

Poate nu pui mare pret pe un feon vara, insa iarna el iti va fi neapart de folos.

Lucruri pentru tine8. Calculator/ laptop

Atunci cand studiezi in alt oras, calculatorul este un "must have". Cursurile, e-mail-urile, proiectele, filmele sau partea de comunicare, toate iti sunt asigurate cu ajutorul computerului. Asigura-te ca noua locatie dispune de legatura la internet.

9. Obiecte personale

De la periuta de dinti si pana la papucii de camera, aceste obiecte ce tin de ingrijire si de igiena personala nu trebuie trecute cu vederea. Iti va trebui un mic dulapior sau sertar unde sa le tii.

10. Medicamente

Asigura-te ca iei cu tine o mica punga in care sa ai la indemana un paracetamol sau o aspirina pe care sa le iei la nevoie. Nu uita nici de cateva comprese sterile, o sticla de rivanol si una de spirt pentru cazurile speciale.

Foto: krovfm.com