studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Fii pregatit din timp pentru plecarea la facultate

Fii pregatit din timp pentru plecarea la facultate

Publicat: 21 Aug 2012 | Vizualizari: 4044

Incet-incet, vara se apropie de final, iar zilele ramase pana la inceputul primului tau an de facultate sunt tot mai putine. Ai intrat acolo unde ti-ai dorit, insa entuziasmul realizarii se impleteste cu teama noului inceput. Cum te asiguri ca totul va decurge perfect? Pregateste-te din timp pentru plecarea la facultate!

Fa-ti un plan detaliat

Este important sa stii din timp ceea ce iti va fi necesar la facultate sau in perioada de acomodare. Cazarea ar trebui sa fie unul dintre elementele principale de care sa tii cont in aceasta perioada (daca nu ai gasit deja, ar cam fi timpul sa o faci!). Tot acum este important sa te asiguri ca ai toate documentele in ordine - pentru inscrierea in primul an de facultate, printre altele - si, daca iti lipseste vreun act util, sa faci rost de el in urmatoarea perioada. Pe langa aceste aspecte, trece in planul tau detaliat tot ce consideri ca iti va fi util la facultate, de la obiecte la numere de telefon, bani etc.

Fa-ti cumparaturile din timp

Daca nu te-ai apucat deja de cumparaturile pentru facultate, ar cam trebui sa iti faci planul de bataie si sa te pui pe treaba! Este drept ca nu ai cum sa anticipezi chiar tot ce va fi necesar sa ai odata ce te vei trezi la facultate, insa anumite achizitii pot fi realizate din timp. Pune-te la punct cu toate ustensilele de care vei avea nevoie la cursuri - mape, foi, pixuri, markere, creioane etc. etc. -, dar si cu gadgeturile care iti vor fi de folos - laptopul personal, PC-ul etc. Acestea din urma ar putea avea nevoie de o mica revizie inainte de plecarea la facultate, pentru a te asigura ca nu te vor lasa balta cand ti-e lumea mai draga, si de eventuale imbunatatiri (un webcam, poate?). Nu in ultimul rand, nu uita de haine: nu-i asa ca iti doresti o "garderoba de facultate", macar pentru primele zile de studentie?

Pregateste-te sa iti iei ramas bun

Ai mai fost plecat de acasa pentru anumite perioade de timp, insa deplasarile tale nu s-au intins niciodata pe o perioada comparabila ca durata ca aceea pe care o vei petrece departe de acasa odata ajuns la facultate. Prin urmare, nu ar strica sa te pregatesti sufleteste din timp pentru ceea ce te asteapta. Obisnuieste-te cu ideea ca vei fi departe de ai tai mai mult timp decat iti doresti (sau isi doresc ei) si ca nu iti vei mai vedea amicii din liceu tocmai des. Este important, asadar, sa iti iei "ramas bun" de la fosta ta viata pentru a-ti fi mai usor sa te acomodezi la cea noua.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00