studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Fii remarcat inca din primul an de facultate

Fii remarcat inca din primul an de facultate

1/106949
calendar_month 21 Iun 2011, 00:00
Primul an de facultate nu are cum sa nu fie unul deosebit! Emotii, acomodare, distractie – toate se impletesc la inceput de studentie si te pot lua pe nepregatite. Cum, insa, vrei sa ai parte de tot ce este mai bun in facultate, este important sa te faci remarcat inca din primul an. Ce ai putea face, descopera in continuare!

1. Prima impresie in prima zi de facultate. Nu degeaba se spune ca prima impresie conteaza! De aceea, asigura-te ca adopti atitudinea corecta, inca de la bun inceput, in functie de ceea ce iti doresti sa obtii. Vrei sa te faci placut de profi? Initiaza o conversatie inca din prima zi de facultate! Vrei sa fii popular? Fii sociabil si intra in vorba cu cat mai multa lume! Chiar daca ai emotii, aduna-ti curajul si fii ceea ce iti doresti sa fii – in definitiv, vorbim despre o noua etapa din viata ta!

2. Implica-te. Pentru a te acomoda cat mai repede la ritmul impus de studentie si a te face remarcat, este esential sa te implici in activitatile pe care le presupune facultatea. Fie ca vorbim despre cele de natura academica sau de cele legate de distractie, nu te izola in camera ta de camin, ci fii curios si la curent cu tot ceea ce se intampla in jurul tau. Fii atent la cursuri, pregateste-te pentru a putea raspunde la eventualele intrebari ale profesorilor, iesi cu colegii, etc. Asigura-te, totusi, ca mentii un echilibru: nu vrei sa te extenuezi dupa primele saptamani la facultate!

3. Fii un student de nota 10. In cazul in care iti doresti sa fii remarcat de profesori, in sesiune straduieste-te sa iei note mari. In mod cert, acestea vor fi obtinute si in urma eforturilor depuse in timpul semestrului (teme, proiecte, activitate la cursuri), de aceea, nu ingrasa porcul in Ajun! Organizeaza-te din timp si gaseste metodele potrivite pentru a-ti atinge telurile!

4. Activitati extracuriculare. O alta metoda de a-ti imbogati studentia si de a te face remarcat inca din primul an de facultate este sa te implici in activitati extracuriculare. Voluntariat, echipa de fotbal a facultatii, echipa de debate, cercul de literatura, etc. - important este sa gasesti activitatea care iti face cu ochiul si in care stii ca ai putea investi pasiune! Pe langa faptul ca vei invata o multime de lucruri noi, vei avea sansa sa cunosti si oameni noi, sa iti faci prieteni si sa te remarci in cercul din care faci parte!

5. Adopta un comportament exemplar. Daca vrei sa te faci remarcat si sa fii un student model, comportamentul tau trebuie sa fie ireprosabil. De asemenea, fii un student saritor – colegii, profesorii si toti cei cu care interactionezi la facultate vor aprecia disponibilitatea ta de a ajuta; in plus, nu stii niciodata cand iti va fi de folos favoarea facuta cuiva!

6. Fii sufletul petrecerilor. Crezi ca ideea de student model nu se „pupa” cu aceea de petrecaret? Depinde cum privesti lucrurile! Atata timp cat iti faci un cerc de prieteni similari tie, nu ai de ce sa nu te distrezi absolut grozav cu ei! Permite-ti sa te simti bine si sa iti faci prieteni noi, mai ales la inceput de facultate, mergand la cat mai multe petreceri. Chiar daca esti mai timid, nu te izola – indraznind sa socializezi, vei reusi sa te acomodezi mult mai repede cu noua ta viata si chiar sa devii sufletul petrecerilor la care mergi!

Dana Saporan - editor Studentie.ro