studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Invata sa te implici inca din primul an de facultate

Invata sa te implici inca din primul an de facultate

Publicat: 11 Iun 2012 | Vizualizari: 4244

Prima perioada din primul an de facultate se poate dovedi usor confuza, daca nu de-a dreptul inspaimantatoare. Un oras nou, oameni noi, casa noua - te poti trezi foarte usor intr-un montagne russe al emotiilor! Adaptarea la noua ta viata, insa, poate fi mai putin traumatizanta daca pui piciorul in prag de la bun inceput si te implici trup si suflet in noile activitati, la facultate si nu numai.

De ce te-ai implica de la bun inceput? Pentru ca, desi poate fi infricosator sa te arunci cu capul inainte, mai ales cand esti departe de confortul locurilor si al persoanelor cunoscute, experienta te va ajuta sa te integrezi mai rapid, sa cunosti oameni similari tie si sa iti faci prieteni in doi timpi si trei miscari. Cum te poti implica, asadar? Facultatea, dar si viata sociala extracuriculara, iti ofera o multime de oportunitati inca de la debutul anului universitar. Iata cateva sugestii:

Fii sociabil

Este ok sa nu fii cea mai sociabila si comunicativa persoana din lume. Insa ce ai zice sa incerci urmatorul experiment? Forteaza-te sa intri in vorba cu colegii de grupa inca din primele zile ale primului semestru si vezi ce se intampla.

Vorbeste cu cat mai multi dintre ei, pentru a-ti da seama care iti plac cel mai mult si cu care ai sanse sa te imprietenesti cu adevarat. Si colegii de camera ori apartament pot reprezenta un bun inceput. In definitiv, cel mai probabil va trebui sa ii "suporti" un an universitar intreg, asa ca de ce nu te-ai imprieteni cu ei inca din primele zile? Comunicarea cu cei din jurul tau te va ajuta sa te destinzi si iti va permite sa ai acces la tot soiul de experiente care vor contribui la acomodarea ta rapida la noul mediu.

Alatura-te unei organizatii

Fiecare facultate (in special, cele de la stat) are propria sa paleta de organizatii studentesti, de cele mai diverse tipuri. Daca iti doresti ca anii de facultate sa contribuie activ la completarea cu experienta relevanta a CV-ului tau, de ce nu te-ai alatura si tu unei organizatii? Aici vei cunoaste oameni cu interese similare tie si vei invata o multime de lucruri noi, foarte utile viitoarei tale cariere. Daca nu iti surade chiar de la inceput ideea de a activa intr-un ONG, atunci poate iti doresti sa faci parte dintr-o echipa de sport!

O buna parte dintre facultati impune, cel putin 1-2 ani, activitatile sportive, de aceea, daca ai vreun sport preferat, acum este momentul sa te alaturi echipei facultatii tale. La fel de bine, poti incerca sa deprinzi tainele unui sport nou (ce zici de tenis de camp, spre exemplu?). Oricare dintre aceste variante te va aduce mai aproape de tineri cu aceeasi pasiune ca a ta (ca sa nu mai vorbim despre faptul ca activitatea fizica intensa este renumita pentru starea de bine pe care o ofera!).

Fii activ la cursuri si seminarii

Nu in ultimul rand, pentru ca anii de studentie sa se dovedeasca cu adevarat prolifici, propune-ti sa fii cat mai activ la cursuri si seminarii. Implicarea activa iti va oferi oportunitatea de a invata mai mult si mai usor decat te-ai putea astepta, plus beneficiul de a fi tinut minte si apreciat de profesori (care, la randul lor, iti pot fi de ajutor in atingerea diverselor tale scopuri academice).

Autor: D.S.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00