'LARGIREA UE' TEMA PENTRU EUROPEAN YOUNG JOURNALISTS AWARD
5/5698
calendar_month 23 Nov 2007, 00:00
Tinerii jurnalisti, cu varsta cuprinsa intre 17 si 27 de ani, originari din toate statele membre UE, precum si din tarile candidate si potential candidate (Balcanii Occidentali si Turcia) sunt invitati sa depuna, in cadrul concursului, un articol publicat recent pe subiectul extinderii Uniunii Europene (data publicarii trebuie sa fie intre 1 ianuarie 2007 si 15 martie 2008).

Cu ocazia lansarii acestei competitii, ce se va desfasura in perioada 15 noiembrie 2007 si 15 martie 2008, dl Olli Rehn, Comisar European pentru Extindere, a declarat: Ma bucur de lansarea acestui concurs si astept cu interes sa aflu parerile tinerilor jurnalisti despre politica de extindere. Ei reprezinta importanti lideri de opinie pentru generatia lor.
Vreau sa-i invit sa ne impartaseasca experienta si viziunea lor asupra viitorului nostru european comun. Ideile lor vor alimenta dezbaterile hotaratoare pentru cum va arata continentul nostru».

Participantii se pot inscrie in concurs prin intermediul unei pagini de internet special create in acest sens:www.EUjournalist-award.eu. Acolo, ei vor putea citi alte articole pe tema politicii UE de extindere si vor gasi informatii interesante despre o cariera in domeniul jurnalismului. La sfarsitul competitiei, in aprilie 2008, jurii nationale, constituite din reprezentanti ai mass-mediei, vor alege un articol castigator in fiecare dintre tarile participante, care vor fi publicate, toate, pe pagina de internet dedicata. Cei 35 de laureati ai concursului vor fi invitati sa participe la o calatorie in tarile din zona Balcanilor si vor avea posibilitatea de a participa, in iunie 2008, impreuna cu reprezentanti ai mass-mediei din diverse tari, la conferinta de inchidere a concursului.