studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Mituri despre viata de student

Mituri despre viata de student

1/111398
calendar_month 22 Sep 2011, 00:00
Primul tau an de facultate sta sa inceapa si, odata cu el, un capitol cel putin interesant din viata ta. Mai grozav sau nu decat anii de liceu, orimul an, dar si urmatorii, sunt presarati cu o multime de surprize. Stii la ce sa te astepti? Si daca da, cate dintre informatiile pe care le ai sunt adevarate? Afla patru dintre cele mai raspandite mituri din viata de student!

1. Iti va fi greu la inceput

Pentru o buna parte dintre tinerii care intra la facultate, inceputul primului an de facultate nu este deloc floare la ureche. Un alt mediu, alt oras, alta locuinta, alti oameni, alta viata. Chiar si asa, vor exista intotdeauna exceptiile de la regula, acei fosti liceeni care se vor adapta in doi timpi si trei miscari si carora nu le va fi dor de casa prea curand. De ce nu te-ai numara si tu printre bobocii care se simt grozav la facultate inca din primele zile?

2. Profii din facultate sunt naspa

Probabil iti imaginezi si tu ca, daca in liceu puteai sa discuti oricum si oricand cu profesorul de la clasa, in facultate lucrurile se schimba radical. De multe ori, aceasta idee este adevarata. Dar gandeste-te asa: chiar daca nu te vei putea apropia de toti profesorii din facultate, poti sa fii sigur ca nu vei ramane neremarcat daca iti place un anumit curs si iti dai interesul. De asemenea, profesorii de seminar sunt, uneori, mai abordabili, fie si prin prisma faptului ca lucreaza cu grupuri mai mici de studenti.

3. Nu ai cum sa parcurgi toata bibliografia

Lecturile si cerintele din timpul liceului vor deveni, in facultate, o amintire placuta, daca te gandesti la cat de stufoasa este bibliografia cursurilor si seminariilor in studentie! Cu toate acestea, nu porni de la premiza ca iti va fi imposibil sa o parcurgi pe toata. Daca lecturile optionale vor fi doar pentru studentii care nu dorm noptile, bibliografia obligatorie poate fi parcursa, cu conditia sa te organizezi foarte bine... si sa iti mai si placa.

4. Sesiunile sunt ingrozitoare

Contrar opiniei larg raspandite, sesiunile de examene nu sunt cel mai ingrozitor lucru care ti s-ar putea intampla in facultate (a se vedea restantele sau chiar mai rau, exmatricularea) sau in viata. Ce-i drept, nu sunt tocmai usoare daca nu pui mana pe nicio carte in timpul semestrului, dar, in functie de facultate, pot fi trecute cu mai mult de sfantul 5 si daca ingrasi porcul in Ajun. Nu iti recomandam asemenea practici, insa, daca esti la o facultate de tipul Medicinei.

Autor: Dana Saporan