Ponturi utile ca sa te descurci cu brio in primul an de studentie!
3/34564
calendar_month 04 Sep 2014, 00:00
Primul an de facultate este destul de dificil, in primul rand pentru ca implica adaptare sociala si culturala din plin. Insa, daca vei reusi sa-ti faci prieteni si sa devii mai responsabil/a, totul ar trebui sa devina mai placut.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te descurci excelent in primul an de facultate si sa te distrezi pe saturate:

1. Apuca-te din timp de invatat
Nu rezolva lucrurile pe ultima suta de metri, daca vrei sa ai rezultate bune la examene. Apuca-te de invatat pe masura ce parcurgi materia la cursuri si iti va fi mult mai usor sa iei note mari fara sa pierzi noptile in timpul sesiunii. In acest fel, ai putea chiar sa obtii o medie mare si sa primesti bursa. Nu ti-ar strica niste bani de buzunar, nu-i asa?

2. Cunoaste-ti profesorii
Participa la cursuri si incearca sa te imprietenesti cu profesorii si cu asistentii universitari. Ei sunt cei care iti vor scrie recomandari atunci cand iti vei cauta un loc de munca si cei care te vor indruma sa iti scrii lucrarile de licenta si de dizertatie. In plus, vei avea ce invata de la ei, iti vor recomanda sau chiar imprumuta carti si tratate de care ai nevoie si te "vor lua la ochi" drept un student model.

3. Ia-ti permisul de conducere
Ai varsta legala pentru a conduce o masina, asa ca de ce sa depinzi de alti colegi sau de taxiuri atunci cand trebuie sa mergi la cursuri sau cand vrei sa te intorci acasa din club? In plus, ti-ar putea fi util si pentru angajare, daca intentionezi sa faci acest lucru din timpul facultatii.

4. Fii activ in plan social
Iesi cat mai des in oras cu prietenii si cu noii tai colegi, socializarea este foarte importanta in primul an de facultate. Este perioada in care poti lega si consolida noile relatii, perioada in care poti castiga prieteni de suflet si chiar oameni care te vor influenta in cariera. Profita de timpul liber pe care il ai si foloseste-l inteligent.

5. Concentreaza-te pe rezultate
Prima impresie conteaza foarte mult, atunci cand vine vorba de facultate. Daca vei invata si vei lua note bune in aceasta perioada, profesorii te vor pretui si isi vor da interesul sa te formeze cat mai bine, acordandu-ti mai multa atentie. In plus, parintii tai vor fi foarte mandri ca au un copil atat de silitor.

6. Participa la cursurile sportive si de dans
Facultatea iti ofera posibilitatea de a te mentine suplu/ supla si sanatos/ sanatoasa. Vei avea ocazia sa participi la cursuri si competitii sportive si de dans si numeroase oportunitati de socializare.

Sursa foto: volunteerhouston.org