Pregateste-te din timp sa te muti din camin!
2/23223
calendar_month 30 Mai 2011, 00:00
Pe masura ca anul universitar se apropie de final, perspectiva mutatului din camera de camin in care ai locuit din octombrie incoace devine iminenta. Chiar daca esti stresat din cauza examenelor din sesiune, fa-ti timp si pentru a-ti organiza mutatul din camin pentru a nu omite lucruri importante!

Dupa un an petrecut in camin, a venit vremea sa iti iei „ramas bun”. Poate te vei intoarce aici si la anul. Sau poate nu. In orice caz, oricat de nostalgic si de ocupat cu sustinerea examenelor din sesiune, este momentul sa incepi sa te gandesti serios cum iti vei organiza mutarea. Iata cateva ponturi de care ai putea sa tii cont:

1. Decide ce iei cu tine si ce arunci

De-a lungul unui an universitar, mai mult ca sigur ai adunat o multime de lucrusoare, dintre care unele complet nefolositoare. Pungi folosite de cadouri, reviste, etc. pot fi lasate la o parte atunci cand te gandesti ce anume iei din camera de camin cand pleci. Inainte sa vina vremea mutatului, fa-ti ordine in lucruri si decide ce anume pastrezi si ce anume ar putea fi aruncat.

De asemenea, gandeste-te sa iti duci acasa din timp lucrurile care nu iti sunt absolut necesare in urmatoarea perioada. Iti vei multimi cand va fi vremea sa impachetezi (poate nu pare, insa tot ce ai strans in camera de camin iti va ocupa mult mai multe bagaje decat crezi!).

2. Stabileste o zi

Sesiunea se va termina inainte sa trebuiasca sa te muti din camin. Insa nu este de dorit sa stai chiar pana in ultima zi, cand toti studentii caministi se vor buluci sa isi care bagajele – frigidere, cuptoare cu microunde, saltele chiar, plus nelipsitii munti de genti si trollere. Alege, asadar, sa te muti cu cateva zile inainte de expirarea perioadei de sedere, pentru a evita aglomeratia.

3. Discuta cu colegul de camera
Daca te gandesti sa duci acasa din timp lucruri importante – cum ar fi cuptorul cu microunde si/sau plita electrica – pe care le imparteai cu colegul de camera, spune-i si lui acest lucru, pentru a-si gasi din timp solutii alternative de gatit, de pilda. De asemenea, ii poti solicita ajutorul, in cazul in care te hotarasti sa te muti mai devreme din camera – cu conditia ca si ea sa isi termine sesiunea, intre timp.

Dana Saporan - editor Studentie.ro