studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Studiu in facultate: 4 obiceiuri proaste la care sa renunti

Studiu in facultate: 4 obiceiuri proaste la care sa renunti

Publicat: 02 Mai 2011 | Vizualizari: 3288

Nu exista student care sa nu aiba macar un obicei prost, fie el cat de mic, cand vine vorba despre invatat. De pierderea timpului pe Internet la invatatul in noaptea dinaintea examenului, toti ne putem lauda cu obiceiuri care nu ne sunt de folos pe termen lung. la Cum, insa, nu este niciodata prea tarziu sa scapi de acest tip de obiceiuri, descopera in continuare care sunt acestea si ce poti face in privinta lor!

1. Pierzi timpul pe Facebook
De cand Facebook-ul a devenit un fenomen mondial si a luat cu asalt si tarisoara noastra, o multime de tineri nu se mai pot dezlipi de el. Daca si tu stai pe Facebook-ul cu orele, intrebandu-te, apoi, cand a zburat atata timp, limiteaza-ti accesul la aceasta retea de socializare studiind offline. Cu alte cuvinte, daca poti sa inveti si fara sa apelezi la laptop, fa-o!

Daca nu poti rezista tentatiei, fa-ti un program si insereaza pauze „de Facebook” de 15 minute la fiecare ora, spre exemplu. Apoi, mareste intervalul de timp dintre doua pauze, astfel incat, pana la sfarsitul sesiunii (sau al semestrului) sa nu mai simti nevoia sa intri de 100 de ori pe zi pe Facebook, mai ales atunci cand ai alte lucruri mai utile de facut, cum ar fi sa inveti pentru examene.

2. Inveti cu prietenii
S-a demonstrat stiintific ca studiul in grup nu este tocmai cea mai utila metoda atunci cand vrei sa retii ceva. Daca ai incercat-o deja, probabil te-ai prins si tu ca nu ai reusit (nici tu, nici colegii tai, de fapt) sa inveti atat cat iti propusesei. Cel mai adesea, intalnirile de acest tip – desi foarte bine intentionate – se transforma in sesiuni de hlizeala, barfa sau orice altceva, mai putin studiu. Chiar daca iti iei munca foarte in serios, este suficient ca unul sau doi colegi sa nu aiba astampar, pentru ca puterea ta de concentrare sa se duca pe apa sambetei.

Prin urmare, daca poti, invata de unul singur! Iar atunci cand nu ai de ales si trebuie sa lucrezi in grup cu cineva, stabiliti toti niste reguli de la bun inceput si tineti-va de ele. In plus, nu lucrati in grup mai mult decat este necesar – daca aveti sarcini care pot fi realizate individual, profitati si lucrati pe cont propriu!

3. Nu ai conditiile propice studiului
Stii deja scenariul: tu incerci sa inveti pentru un partial, in timp ce colegul de camera asculta muzica (fie ea si la casti) la maxim si, eventual, mai si mormaie niste versuri ininteligibile. Sau esti nevoit sa stai cu orele pe un scaun incomod, te doare spatele si, de durere, nu te mai poti concentra.

In acest caz, nu ai altceva mai bun de facut decat sa schimbi coordonatele: iti rogi colegul sa asculte muzica mai incet, te muti in alta incapere sau renunti la scaunul incomod si te muti pe pat (sau investesti intr-un scaun ergonomic, daca nu ai cum sa pleci de la birou).

4. Inveti in noaptea dinaintea examenului
Acesta este, poate, cel mai intalnit obicei prost cand vine vorba despre invatat. Pana si cei mai silitori studenti s-au confruntat, macar o data (fie si accidental) cu o astfel de situatie, deloc placuta. Pe langa faptul ca te stresezi incercand sa retii o tona de materie, indesi si cateva cafele si/sau energizante, nu dormi si te duci, apoi, super-mega-obosit la examen, sperand sa te descurci.

Ok, o data ni se intampla tuturor, face parte din farmecul studentiei, dar daca devine obicei, ajunge sa iti distruga sanatatea! Obisnuieste-te sa iti planifici semestrul inca de la bun inceput, astfel incat sa stii in fiecare moment ce ai de facut si sa ai timpul necesar pentru a-ti face temele, finaliza proiectele si studia pentru examene. Iti va fi mai greu la inceput, dar, in cele din urma, metoda va da roade, iar tu te vei putea bucura de nopti linistite – si de un organism fericit! - pe toata durata sesiunii de examene.

Dana Saporan - editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00