studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Tableta sau laptop: Ce gadget este mai potrivit in campus

Tableta sau laptop: Ce gadget este mai potrivit in campus

Publicat: 23 Oct 2012 | Vizualizari: 2438

Epoca desktopului apune incet-incet. Asaltati de gadgeturi de ultima generatie, studentii aleg tot mai mult sa isi redacteze proiectele pentru facultate si nu numai pe device-uri precum laptopurile si tabletele. Cand ai de ales, insa, intre unul dintre aceste doua tipuri de gadgeturi, poti constata ca decizia este una dificila.

Ambele castiga puncte la capitolul portabilitate, insa exista anumite diferente care te pot determina sa optezi pentru una in detrimentul celeilalte.

Preturi si calitate

Desi nici tabletele, nici laptopurile nu sunt tocmai ieftine, afla ca, in situatia in care ai deja un calculator acasa, investitia intr-o tableta s-ar putea dovedi mai profitabila. Acest gadget este foarte performant si ajunge sa coste adesea mai putin decat un laptop cu dotari similare. Cerceteaza cu atentie piata, inainte de a te decide, spre exemplu, sa investesti intr-un laptop ceva mai ieftin. Capabilitatile sale risca sa nu fie suficiente pentru ceea ce ai tu nevoie, iar experienta utilizarii sale sa devina una frustranta.

Tastarea

Trebuie sa recunosti ca, atunci cand vine vorba despre redactarea unor proiecte, laptopul este mai util decat o tableta, prin simplul fapt ca iti este mai usor sa tastezi decat sa scrii pe touchscreen. Bineinteles, o tableta poate fi completata oricand cu o tastatura atasabila.

E-books

E-book-urile au devenit tot mai populare in ultimii ani, drept care nu este exclus sa iti doresti sa te aliniezi si tu acestui trend. Ba mai mult decat atat, chiar te-ai putea trezi in situatia de a gasi in varianta online carti pe care le ai trecute in bibliografia obligatorie la anumite cursuri de la facultate! Ei bine, in acest caz, o tableta este mult mai utila decat un laptop - gadgetul iti permite sa lecturezi in voie oriunde iti doresti, in timp ce un laptop s-ar putea dovedi destul de greu de manevrat.

Multitasking

Din pacate pentru fanii tabletelor, in prezent nu sunt multe modele de astfel de gadgeturi care sunt capabile de multitasking la o viteza superioara. Ce-i drept, o tableta precum Samsung Galaxy 10.1, lansata in acest an, poate afisa doua ferestre simultan. Totodata, iPad 3 iti poate mentine activa o aplicatie, in timp ce tu treci la o alta. Per total, insa, vei descoperi ca un laptop este mai eficient din acest punct de vedere. Macar pana cand tehnologia din spatele tabletelor va fi suficient de avansata pentru a permite un multitasking de calitate.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-03 00:00:00