studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  Te pregatesti de facultate? Tine cont de urmatoarele lucruri!

Te pregatesti de facultate? Tine cont de urmatoarele lucruri!

1/181267
calendar_month 05 Sep 2014, 00:00
In cazul in care te numeri printre viitorii studenti de la toamna, niciun sfat referitor la alegerile pe care trebuie sa le faci in anii studentiei nu ar trebui sa iti fie de prisos. Iata mai jos cateva sfaturi pe care studentii in ani mai mari, sau absolventii de facultate le-ar dat proaspetilor studenti:

1. Gandeste-te bine la relatiile pe care ti le faci

In anii studentiei socializarea joaca un rol foarte important in felul cum vei aborda aceasta perioada si mai ales in felul cum te vei simti: implinit, dezamagit, motivat, nemotrivat etc. La inceput, cand nu ai prea multe relatii si nici prea multi prieteni, esti tentat sa te imprietenesti cam cu oricine iti iese in cale. Dar acest comportament nu este benefic pentru tine. Nu te irosi in relatii care nu merita efortul sa investesti timp in ele. Incearca sa iti faci prieteni si cunostinte printre cei mai destepti, descurcareti si talentati studenti. In felul acesta vei fi si tu mai motivat sa evoluezi.
2. Iti va fi mai usor daca te vei pregati constant
E adevarat ca, in facultate, daca mergi nepregatit la un seminar nu vei lua 2 ca in liceu si acest lucru nu iti va afecta media finala. Dar daca prinzi de la inceput raul obicei de a aduna cursurile unul peste altul in ideea ca le vei avea in ordine in sesiune, si nu le vei parcurge niciodata pana in perioada examenelor, cand in sfarsit aceasta perioada va sosi te vei simti coplesit de cantitatea uriasa de materie complet noua pe care o vei avea de parcurs. Incearca sa citesti treptat fiecare curs predat si sa te implici (in cunostinta de cauza) la seminarii.
3. Profita de gratuitatile si reducerile de care beneficiezi in calitate de student
Exista carduri de reduceri pentru studenti la foarte multe categorii de servicii si produse. Aparent nu iti ofera decat reduceri modice de 10%, 5% care traduse in bani imediati nu inseamna mare lucru. Dar gandeste-te ca anii studentiei sunt in numar de 3 (sau de 5) si, cumulate, aceste mici sume se vor transforma in bani seriosi. Invata sa gandesti intotdeauna lucrurile pe termen lung si nu vei avea decat de castigat.
4. E foarte important sa stii o toaleta curata
Toaletele de la facultate nu sunt intotdeauna atat de curate pe cat te-ai astepta. De aceea, daca vrei sa nu ai astfel de probleme pe durata studiilor universitare ar fi bine sa cercetezi un pic terenul. Daca la tine la etaj toaleta nu este mereu curata, incearca cu un etaj mai sus sau cu un etaj mai sus, si, cand in sfarsit gasesti una perfecta, nu spune la nimeni despre „descoperirea” ta. Va fi micul tau secret din studentie...

Foto: teenlife.com