Top 5 ponturi pentru un student de succes
3/31294
calendar_month 28 Oct 2013, 00:00
Cunosti bine ingredientele clasice ale unui student eminent - invatat pe branci, prezente zilnice la cursuri si seminarii sau ore in sir petrecute in biblioteca etc. Exista totusi cateva "scurtaturi" sau ponturi care te ajuta sa te transformi intr-un student de succes, fara sa-ti dedici tot timpul invatatului si sa-ti sacrifici distractia din anii studentiei!

1. Fa-ti cati mai multi prieteni printre colegi!

Incearca sa iti faci prieteni printre colegii de la fiecare curs, astfel incat sa te bazezi pe ei pentru a te pune la curent cu informatii cheie atunci cand lipsesti, dar si pentru a-ti procura de la ei cursurile la care nu ajungi. In acest fel, vei putea sa absentezi linistit de la unele cursuri sau seminarii, fara sa pierzi informatiile predate!

2. Apropie-te de profesori!

Fa-te cunoscut printre profesori, mai ales daca stii ca nu poti frecventa zilnic anumite cursuri ori seminarii. Important este ca profesorii sa te vada si sa te remarce in sala si sa-si aduca aminte de interventiile tale la seminarii, chiar si in putinele dati in care esti prezent. Te va ajuta considerabil la examenele finale!

3. Frecventeaza in special seminariile!

La unele materii, prezenta la seminarii este hotaratoare pentru promovarea unui curs. Astfel, daca de la cursuri mai poti sa chiulesti si sa le recuperezi de la colegi, la seminarii, este important sa iti faci minimumul de prezente si interventii, astfel incat sa nu ai probleme la examene.

4. Fii organizat sau planificat!

Planificarea sau organizarea reprezenta secretul succesului unui student, mai ales in cazul in care nu poate merge zilnic la cursuri si seminarii.

Este important sa ai o agenda studenteasca in care sa tii evidenta cerintelor de la fiecare curs, participarilor tale la seminarii, datelor predarii proiectelor si ale examenelor. In acest fel, nu risti sa te trezesti ca ratezi vreun termen limita important sau ca iti lipseste o prezenta, din cauza neatentiei, si ca ramai restant.

5. Lucreaza part-time, cu program flexibil!

Munca si invatatul nu se impaca bine mereu. Cel mai adesea, studentii se vad nevoiti sa sacrifice una in detrimentul alteia. Daca obiectivul tau este sa fii un student eminent, dar sa si muncesti in timpul facultatii, opteaza pentru ofertele part-time sau project based, care iti lasa suficient timp si pentru studiat.

Tu ce alte trucuri sau ponturi mai cunosti pentru a deveni un student de succes?

Sursa foto: Peakadmissions.com