studentie.ro  » info-studentie » studentesc » Trucuri pentru a trece usor peste cursurile de dimineata la facultate

Trucuri pentru a trece usor peste cursurile de dimineata la facultate

Publicat: 04 Oct 2012 | Vizualizari: 2359

Cursurile de dimineata fac parte din viata fiecarui student, insa unii le fac fata mai greu decat altii. Iata cele mai importante trucuri pentru a trece usor peste cursurile de dimineata la facultate.

Creierul poate procesa informatia mai bine dimineata, motiv pentru care de multe ori retii mai multe din cursurile de dimineata, decat din cele de mai tarziu, cand esti deja obosit. Asigura-te insa ca respecti cateva reguli pentru a profita la maxim de cursurile matinale. In plus, cand ai cursuri de dimineata, termini de obicei mai repede si te poti bucura de restul zilei.

Culca-te la timp

Daca vrei sa te odihnesti suficient cat sa fii in forma pentru cursurile de dimineata, ai nevoie de cel putin 6 ore de somn. Chiar daca iti place sa petreci, incheie distractia mai repede atunci cand ai un curs la prima ora a doua zi.

Pregateste-te de seara

Acorda-ti 5 minute in fiecare seara pentru a-ti pregati haine, manualele si hartiile pentru a doua zi. Daca incepi ziua irosind 15-20 minute pentru a-ti cauta si aduna toate lucrurile necesare, vei ajunge la facultate deja stresat. Daca ti-ai pregatit toate cele necesare pentru intreaga zi de seara, te poti bucura chiar de putin mai mult somn.

Conteaza pe cafea

Cand nu ai nicio inclinatie naturala sa fii treaz si alert dimineata, apeleaza la cafea. Te poate ajuta sa te concentrezi mai bine in primele ore ale zilei, pentru a nu adormi in timpul cursurilor de dimineata. Daca vrei sa eviti consumul de cofeina la prima ora, bea macar un ceai verde, care iti da energie si te ajuta sa te concentrezi mai bine de-a lungul intregii zile. Este recomandat si sa iei micul dejun inainte de inceperea cursurilor, pentru a-i da corpului tau energia necesara.

Inregistreaza cursurile cu smartphone-ul

Cand orice incercare de a te trezi si de a fi alert si atent la cursuri esueaza, utilizeaza-ti smartphone-ul. Tot mai multi studenti isi inregistreaza audio cursurile, pentru a le putea consulta mai tarziu. Astfel, chiar daca atipesti, nu pierzi nimic. Incearca insa sa-ti iei cel putin cateva notite importante in timpul cursurilor de dimineata, care te vor ajuta mai tarziu.

Sursa foto: Idioland.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00