UAIC ureaza bobocilor ?Bun Venit?
3/34806
calendar_month 25 Sep 2014, 00:00
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi ureaza bobocilor „Bun Venit la UAIC” printr-un eveniment unic in tara organizat de o institutie de invatamant superior pentru studentii sai. Bobocii UAIC vor afla totul despre studentie in perioada 27 - 29 septembrie de la personalul si voluntarii universitatii, dar si prin participarea la diverse activitati organizate special pentru acestia.

Studentii vor avea la dispozitie un punct de informare pozitionat in fata corpului A al UAIC de unde vor putea afla totul despre burse, cazare, sali, biblioteci etc. Acestia vor primi o mapa de bun venit care cuprinde informatiile importante pentru a face prima zi din studentie mai facila. Bobocii vor pleca de pe treptele din fata corpului A al UAIC intr-un tur al Iasului sambata, 27 septembrie si duminica, 28 septembrie, de la ora 15.00, pentru a cunoaste orasul studentiei lor.

Totodata, vor putea face cunostinta cu Muzeul Universitatii din 30 in 30 de minute, sambata, 27 septembrie, incepand cu ora 10.30, punctul de plecare fiind infochioscul Fundatiei Alumni. Cei care sunt curiosi, vor sa dezlege indicii si sa caute „comorile” Universitatii, pot participa la un concurs organizat de AIESEC Iasi, The Amazing Race, duminica, 28 septembrie, de la ora 11.00, la intrarea in Gradina Botanica.

Studentii din anii mai mari ai UAIC au un rol important devenind mentori ai bobocilor. Astfel, duminica, 28 septembrie, de la ora 17.00, in fiecare facultate, studentii din anul I care s-au inscris pe bunvenit.uaic.ro isi vor cunoaste colegii mai mari care ii vor ajuta sa primeasca informatiile necesare si vor raspunde la intrebarile existente. Dupa socializare, duminica, 28 septembrie, de la ora 19.30, pe Esplanada corpului B, se anunta distractie la concertul TAXI unde intrarea este libera.

Studentia la UAIC incepe in Aula Magna „Mihai Eminescu”, luni, 29 septembrie, de la ora 10.00, unde se va desfasura festivitatea de deschidere, al carei punct central va fi conferinta inaugurala a prof.univ.dr. Stefan Avadanei - “Povesti universitare”.

Pentru a spune „Start in cariera”, studentii din anul I sunt asteptati la un prim seminar de la ora 13.00, in Sala Senatului din corpul A la un workshop in cadrul caruia angajatii Centrului de Cariera le vor prezenta bobocilor strategiile cele mai eficiente pentru a castiga experienta profesionala inca de cand sunt studenti.

De patru ani, „Bun Venit la UAIC” incearca sa ofere bobocilor amintiri despre un inceput plin de emotie, cu descoperirea misterelor vietii de student, dar si cu diverse oportunitati puse la dispozitie pe parcursul evenimentului la corturile amplasate in fata universitatii unde pot fi gasite institutii de cultura, centre culturale, angajatori importanti, asociatii studentesti care pot face studentia de 3 sau 4 ani mai frumoasa.