studentie.ro  » info-studentie » uniunea europeana » STUDII DE INTEGRARE EUROPEANA LA UNIVERSITATEA BUCURESTI

STUDII DE INTEGRARE EUROPEANA LA UNIVERSITATEA BUCURESTI

Publicat: 09 Feb 2007 | Vizualizari: 1340

Departamentul - Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase este rezultatul acordului incheiat intre UNESCO, Paris si Universitatea din Bucuresti si functioneaza autonom in cadrul aceleiasi universitati.

Conducerea Departamentului este asigurata de Domnul Prof. Univ. Dr. Martin Hauser, avand functia de director, profesor titular ("professeur ordinaire") la Universitatea din Bucuresti, profesor de cercetare la Universitatea din Fribourg, Elvetia

Profilul Departamentului

Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase este conturat in primul rand de cele doua programe de Master: Comunicare interculturala in contextul integrarii europene si Management intercultural, precum si de activitatile de cercetare in domeniul dialogului intercultural si interreligios.

De subliniat este faptul ca Departamentul desfasoara cea mai mare parte a activitatilor sale intr-un orizont international, ceea ce presupune, intre altele, schimburi de profesori si de studenti. Aceste schimburi sunt posibile gratie acordurilor bilaterale si multilaterale (Socrate / Erasmus s.a.) pe care Departamentul le are cu diverse universitati (Elvetia, Germania s.a.).

Pe de alta parte, contactele internationale nu se limiteaza la Fribourg, Elvetia, deoarece relatiile Departamentului sunt numeroase in Europa si, prin intermediul UNESCO, chiar pe plan mondial. Aceasta este posibil mai ales datorita faptului ca Profesorul Martin Hauser este coordonatorul Retelei mondiale a Catedrelor UNESCO de dialog interreligios pentru comprehensiune interculturala.

Corpul profesoral al Departamentului este constituit din cadre didactice din tara si strainatate care asigura procesul prin excelenta interdisciplinar al programelor de invatamant si de cercetare [mai mult...]

Contact: Departament-Catedra UNESCO, Sfanta Ecaterina, 4-6, Sectorul 4, O.P. nr 53, 040155-Bucuresti, RO

Tel./fax: +40-21-335.68.15

Tel. mobil: +40-744.48.13.26

e-mail: office[at]interculturel.org

web:interculturel.org

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00