studentie.ro  » info-studentie » uniunea europeana » UNIVERSITATE DIN ANGLIA, CAUT STUDENTI ROMANI

UNIVERSITATE DIN ANGLIA, CAUT STUDENTI ROMANI

Publicat: 31 Ian 2007 | Vizualizari: 16041

Daca ai media peste 8 la Bac, un certificat de limba engleza si poti sa platesti 4.500 de euro pe an, Universitatea din Canterbury te asteapta.

Pentru a invata la Canterbury Christ Church University (CCCU) trebuie sa ai cel putin media 8 la examenul de bacalaureat, sustinut in Romania. De asemenea, pentru ca vrei sa inveti in Anglia, trebuie sa obtii si un certificat de aptitudini lingvistice cum ar fi IELTS, TOEFL sau CAE B+.
Daca inca nu ai reusit sa indeplinesti una dintre aceste cerinte, insa esti foarte aproape de a o bifa, universitatea iti ofera un an de „fundatie lingvistica“. Asta inseamna ca ai la dispozitie un an in care sa dobindesti abilitatile lingvistice si cunostintele teoretice de care ai nevoie pentru a incepe studiul intr-unul dintre domeniile oferite de CCCU.

„Pentru studiile universitare termenul-limita de depunere a aplicatiei si dosarului cu documente este 30 iunie 2007, dar documentele pentru obtinerea imprumutului (banii pentru studii oferiti de guvernul englez) trebuie depuse cu cel putin o luna mai devreme pentru a putea fi procesate in timp util. Studiile postuniversitare au ca termen-limita de depunere a documentelor 16 iunie 2007. Pentru acest tip de studii nu se acorda imprumut“, explica Diana Popescu, director marketing la Eduproject. Intr-un an universitar ai de parcurs sase module de studiu, toate din acelasi domeniu, sau poti opta pentru un program combinat. A doua varianta iti da posibilitatea sa-ti alegi module dintr-o gama foarte larga de specializari, cum ar fi afaceri, jurnalism, arta, contabilitate, management, marketing, psihologie, sociologie si multe altele. Poti studia aproape orice, in afara de medicina si inginerie, specializari ce nu sint incluse in curricula universitatii.

Ca sa inveti la Canterbury Christ Church University trebuie sa platesti 3.070 de lire sterline pe an, adica putin peste 4.500 de euro. Daca nu dispui de toti acesti bani, guvernul britanic iti poate acorda un imprumut ce trebuie achitat dupa terminarea facultatii. Conditia pentru a putea obtine acest imprumut este sa cistigi peste 15.000 de lire pe an. Specificul turistic al orasului este propice pentru gasirea unor slujbe bine platite in segmentul de restaurante si in cel hotelier. In medie poti cistiga 5,5 lire pe ora cu un astfel de job, pe care il gasesti prin Departamentul „Job shop“ al universitatii.

In plus, CCCU ofera studentilor care isi platesc in intregime taxa la inceputul anului universitar o bursa de 800 de lire sterline pe an. Pentru cazare si intretinere mai ai de scos din buzunar aproximativ 650 de lire pe luna, iar universitatea te va ajuta sa-ti gasesti un job part-time din care iti vei putea plati o parte din cheltuieli.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00