Vacante in inima naturii
calendar_month 03 Iun 2020, 00:00
Blocarea impusa de autoritati pe fondul pandemiei coronavirusului a facut imposibila deplasarea in ultimele saptamani. Dar acum, cand oamenii pot incepe sa faca din nou planuri de vacanta, am selectat mai jos cateva destinatii din Romania pentru a incerca daca doriti sa evitati locurile aglomerate si sa petreceti ceva timp in natura.
Vacantele vor fi diferite anul acesta, deoarece oamenii mai trebuie sa respecte regulile de distantare sociala pentru a evita raspandirea noului coronavirus. Dar multi sunt dornici sa mearga intr-o minivacanta sau chiar una prelungita. Iar petrecerea timpului in natura, departe de punctele turistice aglomerate, pare a fi cea mai buna idee pentru urmatoarele luni. Mai jos este o lista a destinatiilor montane sau de pe litoralul din Romania pentru a merge la camping odata ce restrictiile de calatorie sunt ridicate.
Babou Maramures este un camping si pensiune rurala din Breb, un sat frumos din judetul Maramures, in nordul Romaniei. Este initiativa unui cuplu olandez care s-a mutat in Romania in urma cu 10 ani. Au cumparat o casa veche aici, in micul sat de la poalele Muntilor Gutai, si l-au transformat intr-un loc special pentru iubitorii de natura care doresc sa descopere viata satului romanesc.
Campingul, care se va deschide din nou pe 21 mai, este amenajat in gradina din spatele casei. Ofera aproximativ 6.000 mp de teren pentru corturi si camping.
Pentru a ajunge aici este posibil atat cu masina, cat si cu trenul (dar de la gara turistii trebuie sa ia un autobuz pana la Breb si sa mearga aproximativ 40 de minute pana la Babou).
Tara Nomada este, de asemenea, un camping cu pensiune rurala, unde vizitatorii se pot relaxa si reconecta cu natura in Muntii Apuseni. Similar cu prima destinatie din lista noastra, aceasta locatie este initiativa unui cuplu olandez fermecat de peisajele naturale frumoase din Romania. Locul de campare este potrivit atat pentru corturi cat si pentru rulote mici pentru autocare.
La Camping Fain, turistii pot dormi in paturi confortabile in corturile deja instalate sau isi pot aduce corturile. Exista, de asemenea, o taverna in care calatorii pot primi informatii despre modalitatile de a explora zona sau savura cafeaua lor de dimineata.
Acest camping este inca un loc perfect pentru iubitorii de natura, oferindu-le posibilitatea de a respira aerul proaspat de munte departe de zgomotul orasului. Este situat in satul Salard din comuna Lunca Bradului, in judetul Mures, chiar in mijlocul unei paduri.
Camping Valea Iarului combina campingul traditional cu confortul camerelor de hotel. Situata la poalele Muntilor Retezat, locatia ofera cazare in corturi mobilate la standardele unei camere de hotel, fiecare cort avand trei paturi si o mica terasa in aer liber. Pretul cazarii acopera accesul la dusuri si toalete, o zona de gratar si spatii de depozitare a alimentelor.
Camping Valea Iarului se afla la 29 de kilometri de orasul Uricani, in judetul Hunedoara, iar locatia poate fi accesata cu masina.
Locuri similare de glamping au inceput sa apara in multe locuri din Romania. Unul dintre ei este Sunrise Glamping Retreat, la nord de Curtea de Arges, situat aproape de faimosul drum national 7C, cunoscut si sub numele de Transfagarasan. Site-ul are sapte corturi cu o capacitate totala de 24 de persoane. Exista, de asemenea, o pensiune in incinta, care poate gazdui 10 persoane.
Cei care doresc sa incerce glamping (sau sunt deja fani) ar trebui sa verifice si Wegloo. Aici, turistii ajung sa petreaca noaptea intr-un cort asemanator unui igloo in timp ce se bucura de confortul unei camere de hotel in mijlocul naturii. In plus, lista de servicii si facilitati include un jacuzzi gonflabil si o baie cu dus, semineu, terasa, Wi-Fi gratuit si TV cu abonament Netflix.
Wegloo este situat aproape de partia de schi Sorica din statiunea de munte Azuga, in Valea Prahovei.
Pentru cei care cauta atat confort cat si aventura, Green Camp este locul. Acesta este un refugiu plin de stralucire in muntii Nehoiu din judetul Buzau. Green Camp ofera atat corturi confortabile cat si activitati in natura, precum rafting, power rafting, caiac si plimbari. Site-ul este situat in comuna Gura Teghii, aproape de drumul national 1D, care face legatura intre Buzau si Brasov.
In timp ce glamping-ul in locuri indepartate pare a fi alegerea fireasca, putini s-ar astepta sa gaseasca un loc de glamping in inima unui oras. Cu toate acestea, Gradinile Dragonfly din Brasov dovedesc ca le puteti avea pe amandoua. Situl are patru corturi de clopot complet echipate, situate intr-o oaza urbana verde, aproape de padure si la 5 minute de mers cu masina pana in piata principala a orasului.
Cei care prefera litoralul pot incerca Casa Blanca pe litoralul romanesc. Complexul include 12 bungalouri construite chiar pe plaja, fiecare cu terasa proprie, baie, zona de gatit mica si dormitor. Toate casutele au aer conditionat, Wi-Fi, TV prin cablu, uscator de par si produse cosmetice pentru baie.
Casa Blanca este situata in nordul statiunii Olimp, pe plaja Copahavana. Turistii trebuie sa conduca pe un drum murdar de 1,2 km pentru a accesa complexul.
Descoperirea (sau re-descoperirea) pustiei Deltei Dunarii poate fi, de asemenea, o idee buna pentru aceasta vacanta de vara. Iar cei care vor sa adauge experienta de camping la aventura lor Delta pot incerca Campingul Green Dolphin din Sfantu Gheorghe. Complexul ofera 55 de casute din lemn (bungalouri) plus facilitati de camping pentru aproximativ 500 de corturi. Fiecare bungalou are intrarea sa privata, o mica terasa si este mobilat cu doua paturi.
Accesul la proprietate se face exclusiv cu barca.
Complexul Egreta este un loc destul de spectaculos in Romania. Aceasta statiune lacustra asteapta turistii cu 15 bungalouri din lemn suspendate pe stalpii de pe Dunare, care sunt conectate la malul romanesc al raului printr-un lung pod ponton. Fiecare cabana are un dormitor, un living, o baie cu dus, un dulap, o terasa si multe alte facilitati, cum ar fi Wi-Fi si TV prin cablu.
Complexul este situat in Berzasca, in judetul Caras-Severin, in uimitoarea Cheile Dunarii.
Noutati