Simularea Nationala a Examenului de Rezidentiat
1/18618
calendar_month 05 Oct 2010, 00:00
Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) organizeaza in data de 16 octombrie 2010, Simularea Nationala a Examenului de Rezidentiat, oferindu-le tuturor studentilor in an terminal posibilitatea de a-si testa cunostintele si de a-si imbunatati pregatirea pana la examenul oficial de rezidentiat.

In ultimii doi ani, SSCR a organizat saptamanal Simulari ale examenului de Rezidentiat, deschise pentru studentii din anii clinici ai Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF “Carol Davila. Prin experienta dobandita, SSCR isi propune realizarea unei Simulari Nationale a Examenului de Rezidentiat, care sa le ofere studentilor un cadru realist de evaluare a propriilor cunostinte medicale, cu mai mult de o luna inainte de sustinerea examenului propriu-zis.

Simularea Nationala a Examenului de Rezidentiat va cuprinde 200 de subiecte grila, 50 tip complement simplu si 150 tip complement multiplu, avand drept baza intrebarile originale. Distributia intrebarilor din fiecare capitol va fi omogena – astfel, din fiecare capitol vor exista trei intrebari tip complement multiplu si o intrebare tip complement simplu. Capitolele acoperite sunt cele anuntate in bibliografia oficiala a examenului de rezidentiat.

Durata Simularii Nationale a Examenului de Rezidentiat este de 4 ore, timp in care studentii vor fi supravegheati de catre 2-4 membri SSCR. Corectarea grilelor se face in aceeasi zi cu simularea, conform unui barem prestabilit, iar rezultatele vor fi centralizate si se vor afisa la cel mult 8 ore dupa simulare.

Fiind unul dintre cele mai importante proiecte ale SSCR de pana acum, Simularea Nationala a Examenului de Rezidentiat reuneste aproape 200 de organizatori, studenti de la toate facultatile de medicina generala sau dentara din Romania.

Principalul scop al acestei initiative este crearea unei surse de motivatie pentru imbunatatirea pregatirii participantilor pana la examenul de rezidentiat, prin autoevaluarea cunostintelor medicale. Statisticile demonstreaza dificultatea pe care studentii Facultatii de Medicina Generala o au in pregatirea Examenului de Rezidentiat, in anul 2009 doar noua candidati obtinand peste 900 de puncte (in contextul in care scorul maxim este 950), iar 1780 au obtinut punctaje sub limita notei de promovare.

Astfel, SSCR vine in intampinarea studentilor in an terminal prin organizarea unei simulari structurate si riguroase, care sa creasca rata de promovabilitate si sansele obtinerii unui punctaj mare la Examenul National de Rezidentiat.

Sursa: medicalstudent.ro