Cum sa iti pastrezi standardul de viata cu un buget redus in doar 4 pasi
4/42591
calendar_month 27 Iul 2023, 12:54

Îngrijirea de sine cu un buget redus este o abilitate foarte utilă, mai ales în perioada studenției. Odată dobândită, aceasta îți va fi de ajutor în viață și cu alte ocazii, chiar dacă atunci nu finanțele vor fi problema, ci timpul limitat.

Capacitatea de a te adapta repede și ușor la diverse situații de care te lovești în viață este una dintre cele mai bune arme pe care le poți deține. A te concentra pe găsirea unei soluții rapide și practice la fiecare problemă înseamnă a nu irosi timp și energie. 
Îngrijirea de sine poate părea, în anumite momente ale vieții, un lux. Însă, acest lucru este cât se poate de departe de adevăr, deoarece există modalități excelente de a-ți crea rutine benefice cu bugete minime. Nu este obligatoriu să petreci ore întregi la salon pentru a te îngriji, atât timp cât știi să-ți alegi produsele necesare pe care să le poți folosi chiar la tine acasă.

Iată cele mai bune soluții pentru a-ți păstra obiceiurile preferate, făcând în același timp economie, chiar la tine acasă:

1. Stabilește lucrurile de bază

Uneori, cea mai accesibilă îngrijire de sine este cea mai simplă, și adesea, cea mai ieftină. Înainte de a deveni prea creativă cu rutina de îngrijire personală, trebuie să îți evaluezi atent nevoile de bază. Îngrijirea pielii, epilarea, îngrijirea tenului, a unghiilor și a părului. Abia după ce știi exact care sunt nevoile, poți căuta cele mai bune soluții.

2. Reevaluează-ți vechile obiceiuri

Uneori, în mod inconștient, cheltuim sume mici, care la final se adună suficient încât să conteze, pe obiceiurile noastre. De la cumpărarea unei cafele de la vestitele cafenele, până la epilarea corporală la salon, toate sunt obiceiuri ce implică sume modice de bani care, atunci când faci calcului, adună sume consistente. Poți investi într-un espressor de calitate sau într-un aparat de epilat clasic sau IPL, și te poți bucura de aceeași experiență chiar la tine acasă. Dacă iubești cafeaua, vei putea dezvolta un adevărat ritual prin alegerea diferitelor feluri, prăjirea și râșnirea ei etc.

3. Practicarea sportului acasă

Deoarece o minte sănătoasă poate fi doar într-un corp sănătos, nu trebuie să elimini sportul din viața ta, doar pentru că dorești să-ți reorganizezi bugetul. Dacă obișnuiai să-ți faci anual abonament la o sală de sport, fie să lucrezi la aparatele de forță, fie să urmezi diferite cursuri, poți bine-mersi să faci asta absolut gratuit. Poți plăti un antrenor personal care să te ghideze și supravegheze online sau poți găsi o mulțime de videouri gratuite care să te inspire. Există o gamă atât de variată de exerciții pe care le poți practica, încât nici măcar nu este nevoie să-ți cumperi aparate scumpe și voluminoase.4. Prețul nu reflectă, mereu, calitatea

Există acea vorbă conform căreia suntem prea săraci ca să ne îmbrăcăm cu lucruri ieftine. Aceasta se referă la faptul că este înțelept să pui calitatea pe primul plan și nu cantitatea, așa cum se întâmplă uneori. Însă, în ziua de azi, a plăti un preț piperat pentru un lucru nu înseamnă automat că vei beneficia de o calitate superioară sau că este singurul mod în care poți obține acel lucru.

Dacă iubești marile branduri, dar acestea îți pun în dificultate bugetul, iată câteva soluții care îți pot fi de folos: fie apelezi la variantele second-hand (fie că este vorba despre un telefon, despre haine și accesorii etc.), fie stai cu ochii ațintiți pe ofertele speciale. Chiar dacă în România ofertele nu sunt mereu foarte atractive, în străinătate poți găsi adevărate chilipiruri.

Respectarea bugetului tău este, în cele din urmă, un mod ce te va face să te simți întotdeauna mai bine decât să cumperi impulsiv, dincolo de mijloacele tale financiare.

Sursa foto: Shutterstock