studentie.ro  »  Stiri  »  Gastronomie

gastronomie

Fascinatia artei culinare: avantaje si dezavantaje in meseria de bucatar

În fiecare bucătărie se ascunde o poveste fascinantă, iar cei care își dedică viața artei culinare descoperă că meseria de bucătar este mult mai mult decât simpla preparare a mâncă...

Top 15 deserturi populare in intreaga lume

Deserturile difera de la o tara la alta: unele sunt usoare si fructate, iar altele vin cu cele mai neasteptate combinatii de gustrui. Ti-am pregatit aici o lista cu cele mai populare deserturi din intreaga lume: Franta: Crème

De ce mancam iepurasi de ciocolata de Paste?

Cea mai importanta sarbatoare religioasa a crestinilor este adesea asociata cu mancaruri simbolice precum: mielul de Paste, pasca sau ouale rosii. Insa nicaieri in Scriptura nu se regasesc referiri la iepurasi in scenele despre rastignirea si

Aperitive: Retete pentru o petrecere in camin

Daca esti student si stai in camin, cel mai probabil iti va trece cel putin o data prin cap sa dai o petrecere. Dar cum nu ai acces la o bucatarie adevarata, nici bani de aruncat pe preparate culinare, este cazul sa fii inventiv: descopera, in

CE SA MANCAM CA SA ELIMINAM OBOSEALA

Esti constant solicitata: scoala, servici, examene... nu lasa oboseala sa te doboare. Poti sa iti incarci bateriile cu ajutorul alimentatiei. Se estimeaza ca aproape jumatate dintre romani, dar mai ales femeile, se cofrunta fregvent cu starea de

BENEFICIILE OTETULUI DE MERE

Oteturile medicinale sunt mai putin cunoscute, insa valorile lor terapeutice sunt incontestabile. Folosite sub forma de cura, vreme de cateva zile, in uzul intern sau extern, oteturile preparate din plante sau din fructe sunt pline de sanatate. Inca

CAT MAI MULTE CRUDITATI PENTRU O SANATATE BRICI

Pentru ca tot a venit primavara si in piete au inceput sa apara fel de fel de verdeturi, va recomand, sa mancati, cat mai multe cruditati pentru ca organismul nostru trece de la perioada de iarna la cea de vara si este destul de vulnerabil si are

CIRESELE UN DAR DE LA NATURA

Cand ma gandesc la luna MAI ma gandesc automat la cirese. Mici, rotunde, carnoase si zemoase, ele sunt prevestitorii lunii MAI si binenteles ai PRIMAVERII. Ciresele au in compozitia lor peste 70% apa exact ca si oamenii, iar in restul de 30% este

EFECTELE TERAPEUTICE ALE RODIEI

Rodia - punica granatum l. - este un arbust originar din Persia si Mesopotamia. El a fost introdus in Europa de cartaginezi si se cultiva in prezent in toate regiunile mediteraneene. In tara noastra se cultiva pe alocuri, in special ca arbust

ESTI CEEA CE MANANCI SI... BEI

In mod cert, este esential sa mananci sanatos - modul in care te hranesti spune foarte multe despre personalitatea ta, dar si despre starea ta de sanatate. La fel de important este, insa, consumul zilnic de lichide- si nu orice fel de lichide. In