Importanta utilizarii produselor de calitate pentru ingrijirea tenului
4/42584
calendar_month 18 Iul 2023, 13:45

O rutină eficientă de îngrijire a pielii înseamnă respectarea unor pași de îngrijire, precum și utilizarea unor produse benefice tipului tău de ten.

În timp ce produsele de bună calitate îți pot ajuta pielea să arate mai bine atât acum, cât și în viitor, produsele ce conțin ingrediente neprietenoase cu tenul nu doar că pot fi ineficiente, dar pot face rău tenului.

Află în continuare mai multe despre importanța pașilor de îngrijire a pielii și a utilizării produselor de calitate.

De ce este importantă o bună îngrijire a pielii

În primul rând, o bună îngrijire a pielii este importantă deoarece îți ajută pielea să-și mențină elasticitatea și aspectul sănătos. În plus, o rutină eficientă poate ajuta la prevenirea acneei, prevenirea ridurilor și la menținerea unui aspect optim al pielii.

De asemenea, o rutină benefică îți va ajuta pielea să arate mai tânără. Pe măsură ce îmbătrânești, celulele pielii tale se regenerează mai încet, ceea ce o face să arate mai ternă și mai puțin radiantă. Folosirea unei linii de îngrijire a pielii de calitate poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale acesteia, prevenind astfel acumularea impurităților, ce pot cauza acnee și pori cu aspect inestetic.

În plus, prevenția este mai bună decât tratarea. Prevenirea problemelor pielii este mai ușoară și chiar mai puțin costisitoare decât încercarea de a le remedia în viitor.

În al doilea rând, o piele îngrijită contribuie la îmbunătățirea stimei de sine. Atunci când tenul tău arată mai bine, te vei simți mai bine în pielea ta și vei avea mai multă încredere în tine. Totodată, pe pielea sănătoasă produsele de make-up arată mai bine. De exemplu, un fond de ten radiant și un rimel discret aplicat pot completa un look natural atunci când tenul este îngrijit și fără impurități.

În ce privește ordinea aplicării produselor de îngrijire, prima dată spală-te ușor pe față cu un produs conceput pentru tipul tău de ten. Dacă ai pielea uscată, vei dori să alegi un produs de curățare care nu conține alcool, iar dacă ai un ten seboreic, caută un produs de curățare fără ulei. După aplicarea acestuia, clătește cu apă caldă.

Următorul pas îl reprezintă aplicarea unui tonic facial. Acesta se folosește după spălarea feței și ajută la netezirea și calmarea pielii, în timp ce reface substanțele nutritive de pe suprafața tenului.

Crema hidratantă ar trebui utilizată de fiecare dată când te speli pe față, chiar dacă ai tenul gras. În acest caz, alege un produs fără ulei sau cu o consistență tip gel. Chiar dacă crema hidratantă are factor de protecție solară, poate fi util să folosești un produs distinct de protecție solară, pe care să-l aplici pe ten chiar dacă este înnorat. Alege o cremă sau un ser care oferă protecție cu spectru larg și are SPF de cel puțin 30.Exfoliantele sunt opționale și pot fi folosite după produsul de curățare, dar înainte de aplicarea cremei hidratante. Este recomandat ca aceste produse să fie folosite doar cel mult o dată sau de două ori pe săptămână.

După ce ai trecut prin toți pașii anteriori de îngrijire, aplicarea unui ser poate ajuta la rezolvarea unor probleme specifice, cum ar fi roșeața.

Ce beneficii oferă produsele de calitate pentru îngrijirea pielii

Similar cu beneficiile pe care hrana sănătoasă le oferă organismului, ingredientele de calitate pentru îngrijirea pielii pot menține sănătatea tenului și pot oferi protecție împotriva factorilor externi cum ar fi poluarea. Pe de altă parte, produsele de îngrijire de proastă calitate au mai multe șanse să nu îți ofere rezultate eficiente sau să fie responsabile de apariția unor infecții sau reacții alergice, cum ar fi erupțiile cutanate.

Un alt beneficiu important al utilizării produselor de calitate îl reprezintă faptul că ajută la combaterea efectelor îmbătrânirii, cum ar fi ridurile și petele solare. Deși lumina soarelui îți poate îmbunătăți starea de spirit și te poate ajuta să te simțiți mai sănătos, dacă te expui prea mult la razele ultraviolete pielea ta poate fi afectată. Cu cât pielea este mai deschisă, cu atât mai ușor poate fi afectată de soare. Fără protecție solară, daunele provocate de razele UV se pot acumula. În timp, poți observa semne precum pistrui, pete de vârstă sau riduri.

Mai mult decât atât, utilizarea produselor de calitate îți oferă rezultate pentru banii cheltuiți. Chiar dacă produsele de calitate costă mai mult în unele cazuri, vei ajunge rapid la concluzia că merită banii după ce vei observa efectele utilizării lor. În plus, produsele de calitate pentru îngrijirea pielii sunt mai rafinate, în formulele lor regăsindu-se mai puține bacterii și impurități.

Așadar, menținerea unui ten sănătos este o călătorie de lungă durată. Menținerea unui ten radiant și tineresc implică nu numai înțelegerea tipului de piele și crearea unei rutine personalizate de îngrijire în consecință, ci și încrederea în pașii de bază.

Sursa foto: shutterstock.com