ARTA SPANIOLA DIN SECOLUL XX. COLECTIE DE ARTA
5/5605
calendar_month 20 Nov 2007, 00:00
Expozitie prezentata de Fundatia "la Caixa" cu prilejul deschiderii primei sale sucursale in Bucuresti.

Muzeul National de Arta al Romanie si Fundatia "la Caixa” au placerea sa anunte inaugurarea expozitiei Arta spaniola din secolul XX. Colectia de arta a Fundatiei "la Caixa”, deschisa in Salile Kretzulescu ale MNAR.

Expozitia, organizata cu ocazia inaugurarii primei sucursale a "la Caixa” in Bucuresti, prezinta in premiera publicului roman 24 de lucrari de arta spaniola din colectia de arta contemporana a Fundatiei "la Caixa”, semnate de treisprezece dintre cei mai importanti artisti reprezentanti ai curentelor abstracte manifestate in Spania postbelica.

Joan Ponc, Antoni Tapies, Antonio Saura, Luis Feito, Martin Chirino, Jose Guerrero, Joan Hernandez sau Jorge Oteiza sunt doar cativa din artistii prezenti in expozitie care au contribuit la innoirea artei spaniole in anii ''50 si ''60 - perioada in care au avut loc multe schimbari politice, economice, sociale si culturale. Ei promoveaza o arta abstracta, informala, cu care au dobandit rapid faima internationala demna de cele trei figuri legendare ale artei spaniole de dinaintea celui de-al doilea razboi mondial: Picasso, Miro si Dali.

Expozitia isi propune sa ilustreze schimbarea de directie a artei spaniole survenite in preajma anului simbolic 1957 care marcheaza sfarsitul perioadei postbelice in Spania.