DE MAINE IN CINEMATOGRAFE: ELIZABETH EPOCA DE AUR
6/6541
calendar_month 03 Ian 2008, 00:00
Istoria are farmecul ei si de maine poate fi vazuta si pe marile ecrane odata cu lansarea filmului `Elizabeth: The Golden Age` (Elizabeth: Epoca de Aur) cu Cate Blanchett in rolul reginei Angliei.

Daca vrei sa vezi un film de epoca in stil hollywoodian cu costume stralucitoare, muzica elaborata si decoruri uimitoare filmul lui Shekhar Kapur iti va satisface gusturile.


Iar daca vrei si o reprezentatie complexa Cate Blanchett iti va confirma valoare, nu numai prin nominalizata ei la Globul de Aur pentru rolul principal.
Chiar daca treci cu vederea ca ea intrupeaza o regina plina de vitalitate de 50 de ani, fiica sangerosului Henry III care a ordonat executia mamei sale Anne Boleyn.

Scene anti-crestine:

Nu cautam nod in papura dar exista si oameni foarte atenti: filmul a fost perceput de unii comentatori ca fiind anticatolic. Un critic american, Steven D. Greydanus, il compara chiar cu filmul aCodul lui Da Vincia, facand referire la una dintre scenele-cheie ale peliculei, cea in care Armada spaniola (catolici) era distrusa de britanici (protestanti).Dramatismul episodului e potentat de secvente cu rozarii plutind, crucifixuri si clerici scufundandu-se in adancuri.

Cu toate acestea filmul a incasat peste 50 de milioane de dolari numai in luna decembrie.Filmul poate fi vizionat de maine, 4 ianuarie, la Movieplex, Hollywood Multiplex si Cinema Studio din Capitala, iar in tara la Cinema City, din Iasi, si Timisoara.