STAGIUNEA CENTRULUI NATIONAL AL DANSULUI SE DESCHIDE SAMBATA CU SPECTACOLE NOI
4/4495
calendar_month 29 Aug 2007, 00:00
Stagiunea Centrului National al Dansului Bucuresti incepe in septembrie cu piese din proiectele "Migrant Body" si "Danse.Entre.Deux", semnate de coregrafi din Italia, Estonia, Romania si Luxemburg.

Piesa "Migrant Body #1" este realizata de coregrafa Sonia Brunelli din Italia, iar "Migrant Body #2" de Triin Reemann din Estonia. Spectacolul a fost prezentat in luna august la Festivalul Sibiu Dans 2007.


"Migrant Body" este un proiect de cercetare si creatie coregrafica europeana, care implica operatori culturali, dansatori si coregrafi, artisti vizuali, jurnalisti si cercetatori din Estonia, Italia, Olanda, Marea Britanie si Romania, care au dezvoltat o cercetare aprofundata despre "corpul migrator".

Lunea viitoare vor fi prezentate la CNDB piesele "deams.land" de Cosmin Manolescu si "Broken car" de Bernard Baumgarten din Luxemburg.

Cei doi coregrafi au colaborat in contextul desemnarii oraselor Luxemburg si Sibiu drept Capitale Culturale Europene 2007. Manolescu a lucrat cu doi dansatori luxemburghezi pentru piesa "dreams.land", iar luxemburghezul Baumgarten a pus in scena "Broken car" cu Mihaela Dancs si Adrian Stoian. Premiera spectacolului "Danse.Entre.Deux", ce cuprinde ambele piese, a avut loc la Luxemburg pe 21 iunie, in deschiderea festivalului Danz Festival Lëtzebuerg.

In urmatorul weekend va avea premiera "Coada soricelului", prima piesa coregrafica a dramaturgului portughez Rui Catalao, iar pe 14 si 15 septembrie piesa "Der Weg des gerinsten Wiederstandes" ("Calea celei mai mici rezistente)" de Sergiu Matis.

Sursa: Realitatea.net