Casa Bulzan
1/16514
calendar_month 03 Mai 2010, 00:00
E un lucru bine stiut ca orice turist care ajunge intr-o tara sau un oras anume, cauta ineditul, specificul local. Mancarea si bautura traditionala le ofera pe amindoua. Cei care calca pe meleaguri aradene, nu fac exceptie de la regula. Din pacate in Arad promovarea bucatariei romanesti a avut de suferit.

Asta pana la aparitia primului restaurant traditional romanesc din Arad, Casa Bulzan.

Asezat intr-o zona intens circulata, Piata Romana (Boul Rosu), Casa Bulzan s-a deschis, nu intamplator, in 8 martie 2003 si a reusit un lucru remarcabil. Sa puna in valoare, la cel mai inalt nivel, ceea ce Aradul poate oferi in materie de gastronomie.

Ca sa va "intaratam" putin ce spuneti pentru inceput de un platou rece cu afumatura de gasca sau peste, pastrama de oaie sau vita, ceva vanat si branza de vapra sau bivolita. Si o palinca de casa, fie ea de prune, pere sau coarne. Apoi o ciorbita sau chiar o supa crema de telina ori ciuperci.

Trageti-va putin sufletul, pentru ca in fata tocmai vi s-a pus un ficat de gasca indopata, stropit cu sos de pitoance. (aaa, nu sunteti aradean si nu stiti ce sunt pitoancele? Va spunem noi. Niste ciuperci delicioase).

Va calca pragul un prieten drag, venit de departe? Amintirile se cer depanate musai la un pahar de vin bun, de unde altundeva decat de pe insoritele dealuri ale Minisului sau Baratcai. il veti gasi aici la Casa Bulzan, al carei motto nu intamplator este "prestigiu si traditie". Un motto care ascunde o experienta de 32 de ani transformata in pasiune. Un motto in spatele caruia sta Ioan Bulzan, un aradean indragostit de Arad, care dovedeste ca, desi asaltata de pizza si hamburgeri - bucataria romaneasca traditionala ramane, prin prezentare si continut, deosebita.

Adresa: Mucius Scaevola, nr 2-6, Arad

Tel: +40 257 282272, +40 722 284415
E-mail: restaurant@casabulzan.ro