studentie.ro  »  Timp liber  »  Vacante  »  Zile libere 2020 ramase

Zile libere 2020 ramase

2/203996
calendar_month 28 Apr 2020, 00:00
In acest an romanii se pot bucura de 15 sarbatori legale din care 11 vor fi zile libere in 2020. Cum aproape suntem la jumatatea anului calendaristic va informam ca au mai ramas 7 sarbatori legale.Vestea buna este ca majoritatea pica in zilele de luni sau vineri ceea ce va oferi minivacante numai bune pentru relaxare, plimbari, etc.

Importanta minivacantelor

Conform unui studiu national cei care pleaca in vacanta, trei din cinci au recunoscut ca isi continua munca. Un sfert a fost contactat de un coleg de serviciu in timp ce se aflau in vacanta, iar 20% au fost contactati de supraveghetorul lor despre probleme legata de munca.A va lua timpul liber este bun pentru sanatatea dvs. mentala si fizica si puteti reveni mai productiv si mai eficient. Este un castig pentru ambele parti, angajat si angajator.

Iata patru motive bazate pe stiinta pentru care ar trebui sa va rezervati urmatoarea vacanta astazi:

1. Reducerea stresului. Un studiu lansat anul trecut de American Psychological Association a concluzionat ca vacantele functioneaza pentru a reduce stresul.

2. Prevenirea bolilor de inima. O serie de studii au evidentiat beneficiile asupra sanatatii cardiovasculare ale unei vacante. Intr-unul, barbatii cu risc de boli de inima, care au sarit vacantele timp de cinci ani consecutivi, au cu 30% mai multe sanse sa sufere de atacuri de cord decat cei care au luat cel putin o saptamana libera in fiecare an.

3. Productivitate imbunatatita. In graba noastra perpetua de a fi productivi, adesea ne subminam capacitatea noastra de a efectua in mod constant munca la cel mai inalt nivel. Astfel dupa o perioada de timp in care obosim desi nu ne dam seama nu mai suntem la fel de productivi.

4. Somnul mai bun. Noptile nelinistite si somnul perturbat sunt plangeri frecvente - adesea provenind din faptul ca pur si simplu avem prea multe griji. Pe masura ce vara se apropie, daca aveti de gand sa munciti in vacanta, ganditi-va din nou. Luati-va putin timp pentru a putea dormi mai bine si a fi mai productiv, mai relaxat si mai sanatos.