Competenta de comunicare
calendar_month 19 Ian 2013, 00:00
Formarea si dezvoltarea competentelor, in domeniul managerial, constituie un proces desfasurat pe intreaga durata a carierei si implica o formare specializata, realizata atat in cadrul organizatiei cat si in ansamblul mediului profesional si social. Competenta vizeaza procesul care conduce la performanta, rezultatul.

Competenta inseamna a face, ea trebuie sa aiba un context si sa aduca rezultate. O persoana competenta trebuie sa stie ce sa faca pentru a ajunge la rezultatul propus, trebuie sa dispuna de anumite priceperi. De aceea este nevoie de anumite standarde clar definite si accesibile, acreditate pentru a masura abilitataile a ceea ce poate face o persoana competenta. (Barzea Cezar, 1998).

In aceasta lucrare as vrea sa scot in evidenta importanta unui manager intr-o firma, dar si importanta competentelor pe care acesta trebuie sa le dobandeasca. Un manager trebuie sa fie competent sa comunice, sa se comporte, sa abordeze o problema, chiar si un stil vestimentar.

Din privinta mea, un manager este acela ce tine o firma pe pozitie, de el depinde mersul acesteia si nu este o meserie deloc usoara pe care o poate practica oricine, de aceea se discuta mai mereu pe tema competentelor manageriale, mai ales cele de comunicare.