studentie.ro  » universitar » referate » Competenta de comunicare

Competenta de comunicare

Publicat: 19 Ian 2013 | Vizualizari: 1729

Formarea si dezvoltarea competentelor, in domeniul managerial, constituie un proces desfasurat pe intreaga durata a carierei si implica o formare specializata, realizata atat in cadrul organizatiei cat si in ansamblul mediului profesional si social. Competenta vizeaza procesul care conduce la performanta, rezultatul.

Competenta inseamna a face, ea trebuie sa aiba un context si sa aduca rezultate. O persoana competenta trebuie sa stie ce sa faca pentru a ajunge la rezultatul propus, trebuie sa dispuna de anumite priceperi. De aceea este nevoie de anumite standarde clar definite si accesibile, acreditate pentru a masura abilitataile a ceea ce poate face o persoana competenta. (Barzea Cezar, 1998).

In aceasta lucrare as vrea sa scot in evidenta importanta unui manager intr-o firma, dar si importanta competentelor pe care acesta trebuie sa le dobandeasca. Un manager trebuie sa fie competent sa comunice, sa se comporte, sa abordeze o problema, chiar si un stil vestimentar.

Din privinta mea, un manager este acela ce tine o firma pe pozitie, de el depinde mersul acesteia si nu este o meserie deloc usoara pe care o poate practica oricine, de aceea se discuta mai mereu pe tema competentelor manageriale, mai ales cele de comunicare.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00