studentie.ro  » universitar » referate » Deshidratarea si conservarea

Deshidratarea si conservarea

Publicat: 20 Mar 2013 | Vizualizari: 1230

Prezenta apei sau umiditatea este un factor ce poate determina dezvoltarea si multiplicarea microorganismelor si, de aceea, pentru pastrarea unor produse se recurge la eliminarea apei continute de alimente. Deshidratarea este una dintre primele metode de pastrare a alimentelor cunoscute de om.

Procedeele moderne de deshidratare fac posibila obtinerea de produse alimentare, indeosebi de origine vegetala, din care apa a fost eliminata pastrându-se totusi cea mai mare parte a valorii nutritive a acestora. in lipsa umiditatii, microorganismele nu se mai pot dezvolta, produsul deshidratat putând fi pastrat vreme indelungata.
Cum uneori procentul de apa continut de alimentele proaspete poate ajunge pâna la 96-98% din volum, este de la sine inteles ca prin deshidratare se câstiga foarte mult spatiu si, in plus, se elimina riscul degradarii rapide, datorate fie microorganismelor, fie reactiilor de oxidare.

Avantajele pe care le ofera aceasta tehnologie sunt evidente: produsele deshidratate ocupa un volum redus la depozitare, pastrarea lor nu necesita spatii frigorifice si sunt gata de consum de indata ce se adauga apa eliminata initial. Tehnologiile moderne si calitatea materiilor prime folosite garanteaza obtinerea, in numai câteva minute, a unor preparate gustoase si hranitoare, iar un bun exemplu in acest sens il reprezinta supele, bulioanele si ciorbele produse de firma KNORR, lider pe piata mondiala a produselor deshidratate.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00