525 de candidati pentru bursele Orizonturi Deschise
1/17054
calendar_month 16 Iun 2010, 00:00
La finalul perioadei de inscrieri in programul Orizonturi Deschise derulat de Fundatia Dinu Patriciu, 525 de tineri au fost declarati eligibili pentru bursele anuale in valoare individuala de 15.000 USD. Bursele se acorda tinerilor romani ce vor urma programe de master sau doctorat la cele mai importante universitati ale lumii.

Dintre acestia, 56 de candidati sunt acceptati la universitati in top 10 la nivel mondial, precum Harvard, Cambridge, Yale, Oxford, University College London, Imperial College London sau Massachusetts Institute of Technology (MIT). Alti tineri romani au aplicat pentru programe de MBA la primele 3 scoli de business din Europa, respectiv HEC Paris, London Business School sau INSEAD.

Bursierii programului Orizonturi Deschise isi asuma obligatia de a se intoarce in tara dupa finalizarea studiilor si de a ramane aici o perioada egala cu durata programului urmat.

“Perioada de inscrieri pentru bursele Orizonturi Deschise s-a incheiat in data de 15 iunie, concurenta fiind evaluata la 7,2 candidati/bursa. Pentru anul de studiu 2010-2011 vom acorda 104 burse in valoare totala de 1.560.000 USD, dintre care 73 de burse sunt alocate noilor candidati, iar 31 de burse sunt destinate bursierilor ce au intrat in programul nostru anul trecut si isi continua studiile." spune Christina Buzatu, Coordonatoarea Programului.

Programul national de burse private Orizonturi Deschise, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al treilea an consecutiv, se bucura anul acesta de un juriu extins format din 14 personalitati ale mediului academic si societatii romanesti.

"Jurizarea dosarelor de candidatura pentru bursele ce vor fi acordate in anul de studiu 2010-2011 va fi asigurata anul acesta de un panel extins format din 14 personalitati marcante ale societatii romanesti. Suntem onorati sa le avem alaturi si suntem convinsi ca impreuna vom desemna cei mai valorosi tineri romani pe care sa ii sprijinim sa isi indeplineasca visul de a studia in strainatate. Dorinta noastra este sa construim o elita a tinerilor inteligenti, pasionati si bine pregatiti ce vor transforma Romania in viitorul apropiat” spune Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu.

Din componenta juriului fac parte: Cristian Pirvulescu – Decan al Facultatii de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative; Ioana Avadani - Director Centrul pentru Jurnalism Independent; Magda Barascu – Editor HotNews.ro, EurActiv.ro Romania; Napoleon Pop – Director General Adjunct Institutul National de Cercetari Economice, Academia Romana; Catalin Mitulescu – regizor; Florin Pogonaru – Presedinte Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania; Dan Pascariu – Presedinte Consiliul de Supraveghere UniCredit Tiriac Bank; Petre Roman – Doctor in mecanica fluidelor, Profesor la Universitatea POLITEHNICA Bucuresti; Radu Gologan – Presedinte Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Profesor Doctor la Universitatea POLITEHNICA Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare; Raed Arafat - Presedinte Fundatia pentru SMURD; Ionel Haiduc – Presedinte Academia Romana; Emil Barbu Popescu – Presedinte Universitatea de Arhitectura si Urbanism ‘Ion Mincu’; Ruxandra Demetrescu – Rector Universitatea Nationala de Arte; Marian Stas – Presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership.

Castigatorii burselor Orizonturi Deschise vor fi anuntati in data de 18 iulie a.c., pentru toate cele 6 categorii de domenii sustinute prin program, respectiv Stiinte sociale si umane; Stiinte economice; Inginerie, stiinte exacte si IT; Medicina, biologie si stiintele mediului; Arhitectura, design si arte plastice; Alte domenii.Informatii suplimentare legate acordarea burselor sunt disponibile pe website-ul Fundatiei www.fundatiadinupatriciu.ro, la sectiunea dedicata programului national de burse private Orizonturi Deschise

Despre Fundatia Dinu Patriciu
Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala si apolitica, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita”, “Gala Premiilor in Educatie”, “Professoria” si “joburilaorizont.ro” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.