BURSA NATIONALA "GUVERNUL ROMANIEI" SE MAJOREAZA
1/12489
calendar_month 16 Apr 2009, 00:00
Guvernul isi intoarce fata catre elevii nevoiasi. Conform ultimei decizii luate de guvernanti, bursa "Guvernul Romaniei" se va ridica la suma de 350 ron/luna.
Astfel, toti elevii care provind din mediul rural, cu familii sarace, vor fi inclusi in acest program guvernamental. Potrivit declaratiilor Primului-Ministru Emil Boc, conditia este ca venitul pe membru de familie sa fie sub doua milioane de lei vechi.
Acest ajutor de la Guvern va fi acordat celor mai silitori 25 de elevi din fiecare judet, absolventi ai ciclului primar. In toata tara va beneficia de bursa un numar de 1-25 de elevi, ea fiind menita sa acopere cheltuielile de cazare, masa si rechizite.
Scopul bursei "Guvernul Romaniei" este de a incuraja valori din mediul rural, foarte putini din copii talentati avand sansa de a urma o facultate din cauza dificultatilor financiare ale familiei.
Mai mult, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine cauza. Aceasta mentioneaza faptul ca cei 25 de elevi din fiecare judet vor urma cursurile gimnaziale si liceale in cele mai performante unitati ale judetului, eliminand astfel discriminarea.