studentie.ro  » postuniversitar » burse nationale » BURSA SPECIALA "GUVERNUL ROMANIEI" - CONTINUTUL DOSARULUI DE CANDIDATURA

BURSA SPECIALA "GUVERNUL ROMANIEI" - CONTINUTUL DOSARULUI DE CANDIDATURA

Publicat: 07 Aug 2006 | Vizualizari: 2058

Continutul dosarului de candidatura:

- formularul de candidatura completat;
- copie dupa buletinul/cartea de identitate;

- o poza tip pasaport (care se ataseaza pe prima pagina a formularului original);
- copii dupa diploma/e si foaia/foi matricola/e pentru studiile liceale, de licenta si/sau post-universitare, dupa caz;
- copii dupa documentele ce atesta rezultatele obtinute la testele - standardizate, solicitate de catre institutiile de invatamant pentru care candidatul solicita bursa (in cazul in care candidatul detine astfel de atestate/certificate/diplome);
- doua scrisori de recomandare de la persoane care au cunoscut candidatul in ultimii 5 ani (pentru candidatii la studii de licenta: o scrisoare de recomandare de la un indrumator academic si una de la un indrumator al unei activitati extra-curriculare; pentru candidatii la master si doctorat: o scrisoare de recomandare de la un supervizor direct de la locul de munca si una de la un client / partener / colaborator);
- doua eseuri pe temele date;
- lista cu maximum 15 universitati de prestigiu la care candidatul doreste sa candideze pentru acceptare, precum si termenele in care acestea fac cunoscute rezultatele concursurilor proprii de acceptare la studii;
- dovezile de acceptare la studii, in cazul in care candidatul a fost deja acceptat sau urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior de prestigiu din strainatate (obligatorii pentru candidatii la studii de doctorat; pentru candidatii la studii de licenta si de masterat detinerea unui accept, din partea unei universitati ce se regaseste pe lista universitatilor acceptate de catre Comisie, constituie un avantaj, detinerea unui accept devenind obligatorie, dupa anuntarea rezultatelor, pentru trecerea in etapa de contractare a candidatilor calificati).

Intocmirea dosarului de candidatura
Formularul si documentele care fac parte din dosarul de candidatura se completeaza conform Indrumarilor privind intocmirea dosarului de candidatura. La acestea se adauga copiile documentelor necesare conform continutului dosarului de candidatura. Dosarul de candidatura va fi depus intr-un exemplar original si doua copii xerox. Toate foile din dosarul de candidatura (original sau copii) vor fi indosariate sau legate, fiind numerotate in ordine. Numarul foilor din dosar va fi inscris pe pagina de garda a dosarului (original sau copie). Originalul si cele doua copii vor fi introduse intr-un plic care va avea pe el aceleasi informatii cu cele de pe pagina de garda a dosarului propriu-zis.

Depunerea dosarului de candidatura
Depunerea dosarului de candidatura se face personal la Registratura Bursei Speciale "Guvernul Romaniei", prin curier sau prin posta cu confirmare de primire.
Momentul primirii dosarului de candidatura se considera momentul in care acesta ajunge la Registratura Bursei Speciale "Guvernul Romaniei".
Data primirii dosarului de candidatura se considera data inregistrarii in Registrul de evidenta a dosarelor de candidatura. Candidatii care depun personal sau prin curier dosarul de candidatura, vor primi o dovada a inregistrarii dosarului de candidatura.
Pentru trimiterea prin posta se recomanda forma de "scrisoare cu valoare", care include lista de inventariere si confirmare de primire.

Adresa de depunere a dosarului de candidatura
Registratura Bursei Speciale "Guvernul Romaniei", Ministerul Educatiei si Cercetarii - Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate, Str. Spiru Haret, nr. 12, parter, camera 5, 010176, sector 1, Bucuresti.
ATENTIE ! Dosarele de candidatura primite dupa termenul limita nu vor fi evaluate. Nici un dosar de candidatura incomplet nu va fi luat in considerare.
Candidatii pot completa dosarul de candidatura pana la termenele limita de depunere. In cazul existentei unor diferente intre originalul dosarului de candidatura si copiile depuse, Comisia poate decide respingerea candidatului. In cazul in care candidatul nu indeplineste toate conditiile de eligibilitate, dosarul acestuia va fi declarat neeligibil si nu va fi inaintat catre evaluare fiind considerat respins.
Un dosar de candidatura va fi considerat incomplet si nu va intra n procesul de evaluare daca din acesta vor lipsi oricare dintre urmatoarele documente:
a) formularul de candidatura completat;
b) copie dupa buletinul / cartea de identitate;
c) copii dupa diplome si foi matricole, dupa caz;
d) eseurile pe temele anuntate de catre Comisie;
e) lista de universitati la care candidatul doreste sa candideze pentru acceptare.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-28 00:00:00 - 2022-02-19 00:00:00