studentie.ro  » postuniversitar » burse nationale » BURSA SPECIALA "GUVERNUL ROMANIEI" - ETAPELE CONCURSULUI NATIONAL

BURSA SPECIALA "GUVERNUL ROMANIEI" - ETAPELE CONCURSULUI NATIONAL

Publicat: 07 Aug 2006 | Vizualizari: 1191

Concursul national poate fi impartit in urmatorii pasi:

Depunerea dosarelor de candidatura de catre candidati la Secretariatul Comisiei, care este indeplinit conform HG 1516/2004 de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Oficiul national al burselor de studiu in strainatate (ONBSS).

Evaluarea administrativa a dosarelor de candidatura depuse este efectuata de catre Secretariat. In cadrul acestei etape se verifica daca dosarele depuse indeplinesc toate criteriile de eligibilitate pentru a intra in evaluare. Rezultatul acestei evaluari consta in clasificarea dosarelor depuse in eligibile si neeligibile.

Analizarea contestatiilor referitoare la evaluarea administrativa. In aceasta etapa se verifica daca au existat erori in etapa verificarii administrative si poate avea ca efect trecerea unor dosare neeligibile in categoria celor eligibile, ce pot intra in evaluare


Evaluarea dosarelor de candidatura este efectuata de catre evaluatori independenti selectati de catre UIP, pe baza regulilor UNDP, si aprobati de Comisie.
In urma urma evaluarii dosarelor de candidatura candidatii se impart in candidati respinsi si in candidati invitati la interviu.

Analizarea contestatiilor referitoare la evaluarea dosarelor de candidatura. In urma acestei etape punctajele obtinute de unii candidati se pot modifica astfel inct sa isi schimbe statutul de candidati respinsi in candidati invitati la interviu.
Interviurile sunt efectuate de catre evaluatori independenti selectati de catre UIP, pe baza regulilor UNDP, si aprobati de Comisie.
In urma aceste etape candidatii sunt impartiti in candidati calificati si in candidati aflati pe lista de asteptare.
Conform legislatiei in vigoare candidatii calificati au dreptul de a contracta o bursa in anul curent sau in anul urmator daca nu reusesc sa obtina toate documentele necesare pentru a contracta in anul curent.

Candidatii aflati pe lista de asteptare au dreptul, conform legislatiei in vigoare, sa contracteze o bursa numai in decursul anului curent, in functie de fondurile disponibile.
Incheierea Concursului National are loc odata cu finalizarea interviurilor.

Contractarea se desfasoara initial cu cei calificati iar ulterior, in functie de decizia Comisiei, si cu cei de pe lista de asteptare. In urma acestei etape candidatii se vor imparti in candidati contractati si candidati necontractati.

Candidati contractati pot fi:
a) candidati calificati;
b) candidatii invitati la contractare de pe lista de asteptare.

Candidati necontractati pot fi:
a) candidatii calificati care nu au putut contracta (lipsa acceptului la universitate, etc)
b) candidatii aflati pe lista de asteptare care au fost invitati la contractare dar nu au putut contractati. care nu au fost invitati la contractare.
c) candidatii respinsi. Incheierea contractarii are loc odata cu epuizarea fondurilor alocate pentru burse.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00