studentie.ro  » postuniversitar » burse nationale » BURSELE „NICOLAE TITULESCU", ETAPA A II-A

BURSELE „NICOLAE TITULESCU", ETAPA A II-A

Publicat: 01 Feb 2007 | Vizualizari: 1429

Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate (C.N.B.S.S.), organizeaza etapa a II-a a concursului national pentru atribuirea a 250 de burse de studii si cercetare postuniversitara si postdoctorala „Nicolae Titulescu" pentru formarea de specialisti in vederea integrarii in Uniunea Europeana.

La concursul national au dreptul sa se inscrie persoane care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:


a) sunt cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania;

b) sunt absolventi de studii superioare de lunga durata cu diploma de licenta, de masterat sau studii aprofundate;

c) sunt fie studenti la programele de masterat/cursanti la studii aprofundate, fie doctoranzi/doctori in stiinte, fie tineri incadrati in institutiile administratiei centrale sau locale;

d) cunosc cel putin o limba de circulatie internationala.

Durata stagiului este de maximum 3 luni, cu posibilitatea efectuarii pana in 31 decembrie 2007, cuantumul bursei fiind de 1000 EUR/luna. Cheltuielile de transport international pana la locul de stagiu si retur, o singura data pe intreaga perioada, sunt suportate de MEdC, prin CNBSS.

Bursele „Nicolae Titulescu" se acorda pentru 18 domenii de interes ale Romaniei in vederea integrarii la Uniunea Europeana: administratie europeana, politica regionala, institutii europene si legatura cu institutiile nationale, drept european, justitie si afaceri interne, agricultura /politici agricole, politica in domeniul transporturilor, politica industriala si de intreprindere, dreptul societatilor comerciale, politica in domeniul concurentei, politici sociale si de ocupare a fortei de munca, politici in domeniul sanatatii, energiei, politici de mediu in Uniunea Europeana, bugetul Uniunii Europene, managementul fondurilor de coeziune si structurale, managementul proiectelor (PCM - Project Cycle Management), societatea informationala in Uniunea Europeana si specializari pe domenii de acquis comunitar: statistica (EUROSTAT), piata interna.

Criteriile de selectie sunt urmatoarele:

a) compatibilitatea proiectelor prezentate in dosarele candidatilor inscrisi la concurs, cu domeniile de interes ale Romaniei in vederea integrarii in Uniunea Europeana;

b) desfasurarea activitatii candidatului in domeniul pentru care solicita bursa „Nicolae Titulescu", la institutia care-l propune pentru inscrierea la concurs;

c) rezultatele profesionale confirmate prin situatia scolara in cazul studentilor si prin recomandarile institutiei, in cazul angajatilor;

d) rezultatul evaluarii dosarului de candidatura.

Documentele necesare dosarului de inscriere la concurs pentru bursele „Nicolae Titulescu" se gasesc postate pe site-ul www.roburse.ro sau la sediul C.N.B.S.S. din strada Spiru Haret nr. 12, sector 1, Bucuresti, telefon 021/ 3101905.

Dupa termenul limita de depunere a dosarelor de candidatura nu se accepta completari, iar dosarele incomplete nu intra in concurs.

Calendarul desfasurarii concursului national pentru acordarea burselor de studii si cercetare postuniversitara si postdoctorala „Nicolae Titulescu", etapa a II- a 2007:

Depunerea dosarelor de inscriere la concurs: 1 februarie - 30 martie 2007

Verificarea administrativa a dosarelor si evaluarea candidaturilor: 02 aprilie -15 mai 2007

Selectia candidatilor realizata de Consiliul C.N.B.S.S.: 16 mai - 30 mai 2007

Afisarea rezultatelor: 31 mai 2007

Depunerea contestatiilor: 1 iunie - 5 iunie 2007

Solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale: 6 iunie - 19 iunie 2007.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00